De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Handig: Google Foto’s gaat documenten voor je verbeteren

Wouter Nijsen
29 maart 2019, 11:05
1 min leestijd
Handig: Google Foto’s gaat documenten voor je verbeteren

Google Foto’s heeft er weer een fijne feature bij gekregen. De app gaat opgeslagen afbeeldingen van bonnetjes en documenten herkennen en deze automatisch voor je bijsnijden, zodat ze overzichtelijker en netter in je galerij komen te staan.

Betere documenten in Google Foto’s

google foto's documenten

Waarschijnlijk heb je ze wel eens voorbij zien komen in de Google Foto’s-app: automatische suggesties om je foto’s te verbeteren. Bij kiekjes die bijvoorbeeld iets te donker zijn, stelt de app voor om de helderheid aan te passen. Vanaf deze week gaat Google Foto’s ook suggesties bij foto’s van documenten en bonnetjes geven. Onderin verschijnt dan automatisch een melding en als je daar op tikt, krijgt je verschillende opties, zo schrijft onder meer 9to5Google.

Zo kun je de app de randen van het documenten laten bijsnijden, zodat alleen de belangrijkste informatie op de afbeelding staat. Verder is er een functie om het plaatje te roteren en kun je ervoor kiezen om de foto van het document of bonnetje zwartwit te maken. Hierdoor wordt de tekst vaak leesbaarder. Handig is dat je de bewerkte afbeelding altijd tussentijds met het origineel kunt vergelijken, door op het scherm te tikken en eventjes vast te houden.

De nieuwe features worden deze week naar alle Android-gebruikers uitgerold. Via onderstaande link kun je checken of je de meest recente versie van Google Foto’s hebt geïnstalleerd. Het is nog onduidelijk of je de documentopties ook handmatig kunt activeren.

Download Google Foto’s de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu