Zo bestel je je eigen fotoboek vanuit Google Foto’s

Thomas Haenen
4 september 2018, 16:54
2 min leestijd
Zo bestel je je eigen fotoboek vanuit Google Foto’s

Google Foto’s helpt je met het organiseren van je mooiste foto’s en video’s. Vanaf nu kun je die herinneringen niet alleen digitaal verzamelen, maar ook in een echt fotoboek verzamelen.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s fotoboek bestellen

Je kunt vanaf deze week direct vanuit Google Foto’s een fotoboek laten maken, afdrukken en bestellen. Deze functie is al langer beschikbaar in andere landen, maar wordt nu ook uitgerold in Nederland. Volgens Rachid Finge, Communications Manager bij Google Nederland, is de functie binnen een paar dagen voor iedereen beschikbaar.

Een Google Foto’s fotoboek bestellen kan direct vanuit de app op je Android-smartphone. Open de app, swipe naar rechts om het zijmenu te openen en selecteer ‘Fotoboeken’. Google geeft automatisch enkele suggesties voor foto’s die je wellicht zou willen bundelen, zoals een fotoboek van al je vakantiefoto’s. Je kunt natuurlijk ook zelf een fotoboek samenstellen.

Besluit je een boek te bestellen, dan heb je de keuze uit soft- en hardcover. Kies je voor een zachte cover, dan kost dat je 12,99 euro voor een boek met twintig pagina’s en 49 cent per extra pagina. Hardcover kost 22,99 euro voor twintig pagina’s en 69 cent per extra pagina. Daar komen vervolgens nog wel de verzendkosten bij van 5,99 euro. Voor betaling is wel een creditcard vereist.

Meer Google-producten in Nederland

We hebben er even op moeten wachten, maar het lijkt erop dat Google sinds kort Nederland eindelijk als een belangrijk land ziet. Het bedrijf rolt in korte tijd veel features uit die al langer in andere landen beschikbaar zijn.

Zo is er sinds deze zomer een Nederlandse Google Assistent, en is voor het einde van het jaar Google Home te koop. Vorige week verscheen YouTube Premium hier, en ook aan een Nederlandse versie van Google Pay wordt mogelijk gewerkt.

Mocht de functie nog niet beschikbaar zijn in jouw Google Foto’s-app, dan zul je nog even geduld moeten hebben. Google maakt de functie binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar. Heb je nog geen Google Foto’s, dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden in de Play Store.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu