Google Foto’s laat je nu albums met anderen delen
Wouter Nijsen
google foto's

Google Foto's

Gratis

Onze score

8,5

Een update voor Google Foto`s voegt (eindelijk) de gedeelde albums toe. Hiermee kun je albums met kiekjes gemakkelijk met je vrienden of familie delen.

Google Foto`s gedeelde albums

De functie werd tijdens Google I/O in september al aangekondigd, maar was toen nog niet beschikbaar. Daar is vandaag verandering in gekomen, want iedereen kan nu aan de slag met gedeelde albums in  Google Foto`s. Het delen van een album is heel makkelijk. Zoals je in de video hieronder ziet, dien je de app te starten, een album met kiekjes te selecteren, waarna je er via de deelknop een gedeelde album van maakt. Volgens wordt een link gegenereerd, die je via een mailtje, sms’je of chat-app naar anderen verstuurt.

Personen met een uitnodiging voor een gedeelde album kunnen hierna direct hun eigen foto`s en video`s toevoegen. Google Foto`s stuurt een notificatie wanneer nieuwe beelden worden toegevoegd en daarnaast is het mogelijk om foto`s uit een album op te slaan voor eigen gebruik. De nieuwe functie werkt niet alleen op Android, maar ook met  iOS-apparaten en de desktopversie.

Google Foto`s downloaden

Heb je Google Foto`s nog niet geïnstalleerd, dan kun je de app via onderstaande link alsnog downloaden. Foto`s is gratis in gebruik en werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.