Update: Google Foto’s gaat je herinneren aan mooie momenten van vroeger

Michel van 't Klaphek
12 september 2019, 19:26
2 min leestijd
Update: Google Foto’s gaat je herinneren aan mooie momenten van vroeger

Google Foto’s heeft een update gekregen. De populaire app gaat je onder meer herinneren aan gedenkwaardige momenten uit het verleden. Ook zoeken naar oude kiekjes wordt makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s herinneringen: zo werkt het

Google Foto’s stelt voortaan automatisch een overzicht van de beste herinneringen samen. Je vindt deze selectie van plaatjes aan de bovenkant van het scherm en de foto’s zijn per jaar samengesteld. Zo werken de nieuwe herinneringen in Google Foto’s:

  1. Werk Google Foto’s bij naar de nieuwste versie, of download de app in de Play Store;
  2. Open de app en tik op één van de foto’s aan de bovenkant van het scherm;
  3. Er begint nu een slideshow met een selectie van de beste foto’s uit afgelopen jaren;
  4. Zit er een lelijke foto bij, of roept het plaatje nare herinneringen op? Tik dan op de drie bolletjes rechtsboven om een kiekje te verbergen.
google foto's herinneringen kleiner gifje

Google Foto’s gebruikt machine learning voor het samenstellen van de diashows. Dit betekent dat alle foto’s van redelijke tot goede kwaliteit zijn en er geen dubbele exemplaren tussen zitten. Ook let de slimme software erop of iedereen lacht, of dat iemand net z’n ogen gesloten heeft.

Ook zoeken wordt makkelijker

Bovendien kun je voortaan veel sneller en beter zoeken naar herinneringen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een foto van het verjaardagsfeestje van je vader van enkele jaren geleden? Tik dan simpelweg de woorden “verjaardag” en “vader” in het zoekvenster aan de bovenkant van het scherm. Google Foto’s doet vervolgens de rest.

Tot slot wordt in de komende maanden nog een derde functie toegevoegd. Straks is het mogelijk om herinneringen uit het overzicht direct te delen met vrienden en familie. Je hebt hierbij geen last van pottenkijkers, want het gesprek tussen jou en je moeder, broer of vriend blijft privé. Zij kunnen de foto ook gemakkelijk opslaan in hun eigen bibliotheek.

De update voor Google Foto’s rolt per direct uit. Het kan enkele dagen tot een week duren voordat je de update in huis hebt. De functie wordt automatisch toegevoegd, dus er zit niets anders op dan geduld hebben.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Lees meer over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu