Google Foto’s nu ook te doorzoeken met emoji’s

Redactie
1 april 2016, 17:29
1 min leestijd
Google Foto’s nu ook te doorzoeken met emoji’s

Het lijkt verdacht veel op een 1 aprilgrap, maar Google is serieus: sinds vandaag is het mogelijk om opgeslagen afbeeldingen in Google Foto’s te doorzoeken met een emoji.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s doorzoeken met emoji’s

Het nieuws werd gisteravond aangekondigd door Google en is nogal moeilijk van een 1 aprilgrap te onderscheiden, vooral  omdat de grap met Gmail niet zo goed geslaagd is. Deze nieuwe functie lijkt echter serieus, of werkt in ieder geval naar behoren.

Wij hebben de nieuwe zoekfunctie uitgetest en waren eigenlijk best tevreden. Je hoeft de app niet te updaten om gebruik te kunnen maken van de zoekfunctionaliteit. Bij het openen van het zoekvenster geeft Foto’s al een aantal voorgeselecteerde emoji’s weer, die hij blijkbaar zelf heeft herkend  in je database. Je kunt ook zelf emoji’s invoegen. De emoji worden hoogstwaarschijnlijk omgezet van beeld naar bijbehorende tekst, denk bijvoorbeeld aan een hond of een hamburger.

Google werkt de laatste tijd hard aan zijn clouddienst voor foto’s. Zo werden de bewerkingsmogelijkheden al uitgebreid en helpt de handige assistent je met het samenstellen van vakantiealbums. Het bedrijf stopte daarnaast in februari  met Picasa, wat een ander teken is dat tegenwoordig alle aandacht naar Google Foto’s uitgaat.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu