De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo gebruik je Google Foto’s als Progressive Web App

Wouter Nijsen
4 juni 2018, 12:57
1 min leestijd
Zo gebruik je Google Foto’s als Progressive Web App

Google Foto’s is nu ook als Progressive Web App te gebruiken. Dit is handig voor bezitters met een minder krachtige Android-smartphone, of als je opslagruimte tekort komt. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s als Progressive Web App

Google bracht eerder Maps Go uit, wat in feit ook een Progressive Web App is. Je voegt een dienst vanuit de Chrome-browser toe aan je toestel, waarna hij als een soort app te gebruiken is. Omdat het echter gaat om een web-applicatie, is de tool een stukje lichter dan een volwaardige Android-app en neemt hij minder opslagruimte in beslag.

Nu kun je dus ook Google Foto’s als Progressive Web App gebruiken. Dit doe je door naar photos.google.com te gaan in Chrome en de dienst aan je homescreen toe te voegen. Hiervoor tik je in de mobiele browser op de drie puntjes rechtsboven, waarna je voor ‘Toevoegen aan startscherm’ kiest. Vervolgens verschijnt een nieuw icoontje op je homescreen waarmee je de fotodienst direct kunt openen.

Je zult zien dat de ‘webversie’ van Google Foto’s lijkt op de Android-app en iets sneller werkt, maar niet alle functies heeft. Zo is het niet mogelijk om foto’s automatisch naar de dienst te uploaden, en ontbreekt een offline modus en de optie om notificaties te ontvangen. Mogelijk voegt Google later meer opties toe aan de Progressive Web App van Foto’s.

Gebruik je liever de Android-app van Google Foto’s? Download de nieuwste versie dan via onderstaande link. Sinds kort geeft de app slimme suggesties voor kiekjes, om bijvoorbeeld automatisch de helderheid te verbeteren.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu