Google Foto’s krijgt reageersectie en geeft slimme fotosuggesties

Jarno Stinissen
12 mei 2016, 10:20
2 min leestijd
Google Foto’s krijgt reageersectie en geeft slimme fotosuggesties

In de nieuwste versie van Google Foto’s is het mogelijk om te reageren op gedeelde albums en losse foto’s. Daarnaast geeft de applicatie je nu ook tips om foto’s toe te voegen aan albums.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s reageren

Het reageren op foto’s kan op zowel een enkele gedeelde foto als een volledig album. Voordat je een reactie achter kunt laten, moet je de nieuwe functie wel even handmatig activeren. Dit doe je door naar albuminstellingen te gaan en de functie aan te zetten. Onderin beeld verschijnt dan een balkje waarmee je kunt reageren.

Wanneer iemand een reactie achterlaat op een van je foto’s, krijg je hier een melding van. De geplaatste reacties kun je als beheerder van een foto of album zelf verwijderen. Er is echter (nog?) geen mogelijkheid om een reactie van jezelf aan te passen als je hem al verstuurd hebt.

Tijdens het bekijken van een album van iemand anders,  kan Google je vanaf nu ook slimme suggesties geven om een eigen foto hieraan toe te voegen. Dit moet het makkelijker maken om een gedeeld album snel uit te breiden met foto’s die bijvoorbeeld op dezelfde locatie genomen zijn. Omdat Google Foto’s zelf de juiste kiekjes voorstelt, hoef je immers niet meer handmatig door je fotobibliotheek terug te scholen.

-> Lees ook: De 8 beste mogelijkheden van Google Foto’s

Meer nieuwe features van Google Foto’s

Google Foto’s vernieuwt zich de laatste tijd in rap tempo. Zo is er zeer recent nog een zoekbalk toegevoegd, waarmee je gebruikers makkelijk kunt vinden. Ook kan de applicatie voortaan apparaatmappen hernoemen of verwijderen. De nieuwe functies die vandaag aan de app worden toegevoegd komen op een opvallend moment. Eerder deze week onthulde Facebook met Moments namelijk een app die iets soortgelijks doet.

Google Foto’s downloaden

De nieuwste versie van Google Foto’s is gratis te downloaden in Google Play. Je hebt minimaal Android 4.0 nodig om de app te gebruiken.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu