De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Foto’s krijgt grote update: redesign met nieuwe interactieve kaart

Stijn Wanders
25 juni 2020, 19:36
2 min leestijd
Google Foto’s krijgt grote update: redesign met nieuwe interactieve kaart

Google heeft een grote update aangekondigd voor de Foto’s-app. Hiermee gaat het design op de schop en krijgen gebruikers toegang tot een nieuwe interactieve kaart.

Lees verder na de advertentie.

Grote Google Foto’s-update brengt nieuw ontwerp

Google Foto’s is een app die bekendstaat om zijn eenvoudige lay-out, waardoor ‘ie erg makkelijk te gebruiken is voor het opslaan van afbeeldingen en video’s. Om dit te nog maar eens te benadrukken, pakt Google met een komende update alle onderdelen aan.

Zo zijn er binnenkort maar drie menu-onderdelen in de navigatiebalk onderaan te vinden: Foto’s, Zoeken en Bibliotheek. Het ‘Voor jou’-gedeelte verdwijnt volledig, waarbij bepaalde onderdelen hiervan worden verplaatst naar ‘Herinneringen’. Verder krijgt de ‘Delen’-knop een minder prominente plek links bovenin het scherm.

Het Foto’s-gedeelte komt centraler te staan met grotere thumbnails en automatisch afspelende video’s. Google heeft daarnaast het Herrinneringen-tabblad aangepast om grotere afbeeldingskaarten te gebruiken in plaats van cirkels. Daarbij zijn er dus ook nieuwe categorieën toegevoegd die voorheen bij ‘Voor jou’ te vinden waren.

Update bevat kaart voor zoeken van foto’s

Google merkt op dat het zoeken van afbeeldingen en video’s steeds belangrijker wordt en voegt hiervoor een speciaal app-gedeelte toe. Het nieuwe Zoeken-tabblad bevat natuurlijk een tekstvak voor zoektermen, met daaronder icoontjes voor mappen van mensen en huisdieren.

De grootste toevoeging van de Google Foto’s-update is een nieuwe interactieve kaart, die duidelijk weergeeft op welke plekken en tijdstippen foto’s zijn gemaakt. Gebruikmakend van je locatie en de data van de foto, toont de app een heatmap waarin je afbeeldingen kan lokaliseren terwijl je de tijd aanpast.

google foto's kaart update

Tot slot is er het tabblad Bibliotheek, dat eveneens nieuw is. In dit onderdeel vindt je alle belangrijke mappen, waaronder albums, favorieten, prullenbak, archief en meer. Hieronder worden de foto’s op jouw apparaat getoond.

De update moet in de komende dagen uitrollen voor alle gebruikers. Is jouw Google Foto’s-app geüpdatet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer lezen over Google Foto’s

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu