De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: Google Foto‘s synchroniseert nu verwijderde foto‘s

Wouter Nijsen
27 juni 2016, 10:34
1 min leestijd
Handig: Google Foto‘s synchroniseert nu verwijderde foto‘s

Google Foto`s heeft er een handige feature bijgekregen. Wanneer je een foto van je Android-toestel verwijdert, vraagt de app of ook de back-up in de cloud weg mag.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto`s verwijderingen

google foto's verwijderingen

Google voorziet Foto`s doorlopend van updates en de dienst heeft nu een nieuwe feature gekregen. De functie is handig wanneer je gebruikmaakt van een alternatieve galerij-app zoals QuickPic, of een  meegeleverde foto-app van bijvoorbeeld Samsung, HTC of OnePlus. Wanneer je een foto verwijdert die ook is gesynchroniseerd naar Google Foto’s, vraagt de app  of de back-up ook moet worden verwijderd.

Dit is handig voor gebruikers die veel foto`s maken, maar ze niet allemaal willen houden. Omdat je het kiekje al van het interne geheugen van je smartphone haalt, heeft het immers weinig zin als hij wel in Google Foto`s blijft staan. Zo blijft de fotodienst ook overzichtelijker.

Lees ook: de 8 beste mogelijkheden van Google Foto’s

Heb je een foto verwijderd en open je Google Foto`s, tik dan onderin op `Assistent` om de melding hiernaast te krijgen. Je verwijdert de foto`s definitief door op `Verwijderingen synchroniseren` te tikken. Slim is dat de functie niet automatisch werkt, zodat je zelf nog even kunt checken of kiekjes ook uit de clouddienst gewist mogen worden.

Google Foto`s downloaden

De nieuwe feature is beschikbaar in versie 1.23 van Google Foto`s, die waarschijnlijk binnenkort naar iedereen wordt uitgerold. Het is echter al mogelijk om het apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android. Via onderstaande link kun je checken of je de laatste versie van Foto`s draait.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu