Handig: Google Foto‘s synchroniseert nu verwijderde foto‘s
Wouter Nijsen
google foto's

Google Foto's

Gratis

Onze score

9

Google Foto`s heeft er een handige feature bijgekregen. Wanneer je een foto van je Android-toestel verwijdert, vraagt de app of ook de back-up in de cloud weg mag.

Google Foto`s verwijderingen

google foto's verwijderingenGoogle voorziet Foto`s doorlopend van updates en de dienst heeft nu een nieuwe feature gekregen. De functie is handig wanneer je gebruikmaakt van een alternatieve galerij-app zoals QuickPic, of een  meegeleverde foto-app van bijvoorbeeld Samsung, HTC of OnePlus. Wanneer je een foto verwijdert die ook is gesynchroniseerd naar Google Foto’s, vraagt de app  of de back-up ook moet worden verwijderd.

Dit is handig voor gebruikers die veel foto`s maken, maar ze niet allemaal willen houden. Omdat je het kiekje al van het interne geheugen van je smartphone haalt, heeft het immers weinig zin als hij wel in Google Foto`s blijft staan. Zo blijft de fotodienst ook overzichtelijker.

Lees ook: de 8 beste mogelijkheden van Google Foto’s

Heb je een foto verwijderd en open je Google Foto`s, tik dan onderin op `Assistent` om de melding hiernaast te krijgen. Je verwijdert de foto`s definitief door op `Verwijderingen synchroniseren` te tikken. Slim is dat de functie niet automatisch werkt, zodat je zelf nog even kunt checken of kiekjes ook uit de clouddienst gewist mogen worden.

Google Foto`s downloaden

De nieuwe feature is beschikbaar in versie 1.23 van Google Foto`s, die waarschijnlijk binnenkort naar iedereen wordt uitgerold. Het is echter al mogelijk om het apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android. Via onderstaande link kun je checken of je de laatste versie van Foto`s draait.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.