Handig: Google Foto’s toont voortaan previews van je video’s

Wouter Nijsen
24 juli 2019, 9:33
1 min leestijd
Handig: Google Foto’s toont voortaan previews van je video’s

In de nieuwste versie van de Google Foto’s-app voor Android zie je voortaan korte previews van je video’s. Hierdoor kun je filmpjes alvast kort bekijken zonder ze te hoeven openen.

Previews van video’s in Google Foto’s

Misschien heb je het de afgelopen dagen al gezien: in de Google Foto’s-app zie je kleine previews van video’s die je in de app hebt opgeslagen. Dit gebeurt in versie 4.20 van Google Foto’s, die onlangs werd uitgerold via de Play Store. Filmpjes worden vanaf het begin tot het einde afgespeeld en als ze voorbij zijn, begint de video opnieuw. In de YouTube-video van website 9to5Google (zie hieronder) zie je hoe het werkt.

De previews worden afgespeeld als je door Google Foto’s heen scrolt en er video’s in beeld verschijnen. Stop even met scrollen en het filmpje begint met afspelen en als je weer verder veegt, verdwijnt het filmpje ook weer. Op dit moment werkt de feature alleen met video’s; bewegende foto’s worden dit ondersteund. Dit zijn kiekjes waarbij je smartphone een kort stukje video voor en na het maken van de foto heeft opgenomen.

Daarnaast is het zo dat de previews alleen werken als je door de algemene galerij van Google Foto’s bladert. Ben je in het tabblad ‘Albums’, dan lijkt de feature niet te werken. Verder is de functie voorlopig alleen beschikbaar in de Android-app, al is het aannemelijk dat de iOS-versie ook binnenkort wordt bijgewerkt.

Via onderstaande link kun je de nieuwste versie van Google Foto’s downloaden in de Play Store.

Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu