Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Nieuwe videobewerker in Google Foto’s is uitgebreider

Erwin Vogelaar
21 april 2018, 18:51
2 min leestijd
Nieuwe videobewerker in Google Foto’s is uitgebreider

Google rolt een nieuwe versie van zijn videobewerker uit. In Google Foto’s je video’s bewerken wordt daardoor een stukje prettiger.

Lees verder na de advertentie.

In Google Foto’s video’s bewerken met nieuwe update

Met Google Foto’s is het mogelijk om je geschoten video’s te bewerken, maar de opties zijn redelijk beperkt. Met een nieuwe update, die nu wordt uitgerold, zorgt Google voor een verbeterd design van de videobewerker en enkele nieuwe opties.

De lelijke zwarte achtergrond is verdwenen. Daarvoor is een witte achtergrond in de plaats gekomen die in stijl is met de rest van de app. In plaats van een carousel met videofragmenten en foto’s onder in het scherm, staan ze nu onder elkaar en zie je duidelijk welk deel van de fragmenten je gebruikt in je video, zoals je op onderstaande screenshot van Android Police ziet.

google foto's video's bewerken

Op deze manier moet het makkelijker zijn om de volgorde en lengte van de fragmenten aan te passen. Elk fragment heeft namelijk sliders die je kunt verschuiven om het fragment te verlengen of te verkorten. Om een fragment te verplaatsen houd je de thumbnail ingedrukt en verschuif je. Door op de drie puntjes naast het videofragment te tikken krijg je extra opties, zoals het dempen van de audio, of het kopiëren en verwijderen van een fragment.

Google Foto’s downloaden

De uitrol van de nieuwe videobewerker is net gestart. Het kan dus nog even duren tot je de nieuwe functies in de app tegenkomt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwe versie van Google Foto’s installeert. Dat kan via onderstaande link in de Play Store.

→ Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Alle functies in Google Foto’s uitgelegd

Google Foto’s heeft een hoop functies die je wellicht nog niet kent. Daarom hebben we een gids voor je opgesteld waarin we alles uitleggen. Naast het bewerken van foto’s en video’s, leggen we onder andere ook uit hoe je foto’s makkelijk deelt, zoekt, Google Lens gebruikt, ruimte vrijmaakt en meer. Lees nu onze Google Foto’s gids.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu