In Google Foto’s video’s meerdere keren kijken kost nu geen extra data

Erwin Vogelaar
2 september 2017, 10:17
2 min leestijd
In Google Foto’s video’s meerdere keren kijken kost nu geen extra data

Kijk je in Google Foto’s video’s meerdere keren, dan kost dat vanaf nu geen extra data meer. Wel kost de functie meer opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s video’s meerdere keren kijken

Google Foto’s kan aardig wat ruimte in beslag nemen op je smartphone. Hoewel het idee van de app juist is dat alles in de cloud wordt opgeslagen, kan de app toch onopgemerkt heel wat MB’s reserveren. Met de nieuwste update neemt de app zelfs extra ruimte in.

Als je vanaf nu in Google Foto’s een video kijkt, wordt deze namelijk lokaal in de cache van je toestel opgeslagen. Dit is handig, want als je de video een tweede of derde keer kijkt kost je dit geen extra data.

Google Foto's video's

Waarschijnlijk heeft Google wel een oplossing bedacht om de opslagen video’s na een bepaalde tijd weer automatisch te verwijderen. Er is namelijk geen mogelijkheid om deze nieuwe functie uit te schakelen. Ook is er in de app geen mogelijkheid om handmatig enkel de cache met opgeslagen video’s te legen. Wel kun je de algemene cache van de app legen in het Android-instellingenmenu.

App-snelkoppelingen verdwenen

Met de nieuwste update van Google Foto’s is er ook een functie verwijderd uit de app. De app-snelkoppelingen zijn namelijk verdwenen. Kon je voorheen vanaf Android 7.1 het icoontje van Google Foto’s ingedrukt houden om snel bij enkele functies te komen, is dat nu niet meer mogelijk.

Het was met deze app-snelkoppelingen mogelijk om snel ruimte vrij te maken en een willekeurige foto te laten zien. Blijkbaar werd deze functie te weinig gebruikt.

Het is niet duidelijk of snelkoppelingen in het algemeen weinig gebruikt worden, of enkel de specifieke shortcuts van Google Foto’s. We houden dus in de gaten of meer updates van Google-apps deze snelkoppelingen verwijderen. Het is namelijk voor gebruikers onduidelijk als Google de functie bij sommige apps wel en bij andere apps niet aanbiedt.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu