De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo past Google Foto’s automatisch de witbalans aan in je foto’s

Rick van der Veer
6 maart 2017, 10:57
2 min leestijd
Zo past Google Foto’s automatisch de witbalans aan in je foto’s

Google heeft een nieuwe functie aangekondigd voor Google Foto’s. Met een nieuw algoritme past Google Foto’s witbalans automatisch aan in je afbeeldingen.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s witbalans

Google gaat je foto’s automatisch verbeteren door de witbalans aan te passen. Door een look te selecteren voor je foto in de Android-app of via je browser op je desktop past Google Foto’s een paar veranderingen toe, die de witbalans beter maken. Vanaf later deze week komt de feature beschikbaar op die twee platformen, met iOS-ondersteuning op een later tijdstip.

Voor het bewerken van je foto’s biedt Google een paar handige tips. Bij het kiezen van filters voor je foto’s kun je je originele afbeelding gemakkelijk bekijken door lang te drukken op de bewerkte foto. De Assistent-feature van Foto’s helpt je daarnaast automatisch met het draaien van je afbeelding. Google herkent automatisch hoe de foto eigenlijk gekanteld moet worden.

Google Foto's witbalans

Je kunt nu ook makkelijk zowel het origineel als je bewerkte versie opslaan. Door op de drie puntjes in de rechterbovenhoek te tikken kun je kiezen voor ‘Kopie opslaan.’ Hiermee krijg je twee bestanden: je bewerkte versie en de originele foto.

In de desktop-versie van Google Foto’s kun je nu ook de acties die je hebt uitgevoerd kopiëren en plakken. Hiervoor zit nu een optie in het zijmenu, waarna je in datzelfde menu in een andere foto dezelfde bewerkingen kunt plakken. Zo hoef je niet meer te raden wat je ook alweer gedaan had om dat ene effect te krijgen.

Google Foto’s downloaden

Via onderstaande link kun je Google Foto’s gratis downloaden uit de Play Store. De app staat op veel Android-smartphones al vooraf geïnstalleerd, maar is ook los te downloaden als dat niet het geval is. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 nodig.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu