Dit zijn de 3 nieuwe functies voor Google Foto’s

Erwin Vogelaar
28 april 2016, 20:30
2 min leestijd
Dit zijn de 3 nieuwe functies voor Google Foto’s

Google Foto’s heeft een flinke update gekregen, zodat we vandaag maar liefst drie nieuwe functies mogen verwelkomen. Onder andere een nieuwe zoekbalk.

Lees verder na de advertentie.

Google Foto’s zoekbalk

Enkele apps blijft Google maar vullen met nieuwe functies. Voornamelijk Inbox en Google Foto’s hebben elke paar weken wel weer wat nieuws te bieden. Niet zo gek, want dit is de plek waar Google zijn neurale netwerken aan het werk zet en dus van alles kan testen. De nieuwste update is vandaag voor Google Foto’s, met maar liefst drie nieuwe functies. Zo is er een nieuwe zoekbalk, meer opties voor automatisch gemaakte films en wordt het managen van afbeeldingen makkelijker.

1. Zoekbalk

Voorheen kon je in Google Foto’s zoeken door het vergrootglasicoontje rechtsonder in het scherm te gebruiken. Met deze update wordt dit icoontje vervangen door een zoekbalk bovenin het scherm. Je hoeft maar een klein stukje naar beneden te scrollen om de zoekbalk tevoorschijn te toveren. Als je drukt op de zoekbalk,  kun je direct typen of zoeken door gebruik te maken van de lijst onder de zoekbalk met plaatsen, hoofden en fototypes.

google foto's zoekbalk

De nieuwe zoekbalk is de nieuwste manier van Google om de verschillende Google-apps op elkaar te laten lijken. Door elke app een soortgelijke interface te geven, hoeven nieuwe gebruikers maar aan één soort interface te wennen. Recentelijk kreeg Play Music ook de nieuwe zoekbalk voor het zoeken naar muziek.

2. Film aanpassen

Google Foto’s kan automatisch gegenereerde films maken en sinds de update is het mogelijk om die films aan te passen. Zo kun je zelfs muziek, foto’s en video’s toevoegen om bijvoorbeeld na een vakantie de beste film voor je familie en vrienden te maken.

3. Management

De laatste verandering in de nieuwste versie van Google Foto’s is dat het voortaan mogelijk is om apparaatmappen te hernoemen of te deleten. Ook kun je nu op sd-kaartjes nieuwe mappen maken en foto’s kopiëren of verplaatsen.

Google Foto’s downloaden

De nieuwste versie van Google Foto’s is gratis te downloaden in Google Play. Je hebt minimaal Android 4.0 nodig om de app te gebruiken.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu