Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Met Google Fotoscan leg je je oude foto’s gemakkelijk vast

Rick van der Veer
16 november 2016, 9:36
2 min leestijd
Met Google Fotoscan leg je je oude foto’s gemakkelijk vast

Google heeft een nieuwe app geïntroduceerd waarmee je je oude foto’s kunt digitaliseren. Met Fotoscan kun je met behulp van je smartphonecamera eenvoudig digitale versies van fysieke foto’s maken.

Lees verder na de advertentie.

Google Fotoscan

Google heeft een app uitgebracht die als aanvulling op het bestaande Google Foto’s dient. Fotoscan is een app waarmee je bestaande, fysieke foto’s kunt omzetten naar een digitaal formaat met behulp van de camera van je smartphone. Zo kun je backups maken van al je oude kiekjes zonder dat je een scanner nodig hebt.

Fotoscan doet meer dan alleen een foto nemen van een bestaande foto. Om er voor te zorgen dat je het beste resultaat krijgt laat Fotoscan je verschillende punten op de afbeelding vastleggen. Hiermee wordt glans van invallend licht automatisch weggefilterd en het beste kleurenfilter voor iedere foto ingesteld. Fotoscan kan daarnaast je ingescande plaatjes direct opslaan in Google Foto’s.

https://www.youtube.com/watch?v=MEyDt0DNjWU

Om je gescande foto’s nog beter uit de bus te laten komen heeft Google ook een aantal nieuwe functies uitgerold in Google Foto’s. Met Googles foto-app kun je nu op meerdere manieren je plaatjes bewerken. Met de nieuwe filters kun je met één tik vooraf ingestelde instellingen op je foto’s toepassen, afhankelijk van de situatie. Zo zijn er speciale filters voor foto’s aan zee of foto’s die juist in een stad zijn genomen.

Je kunt ook losse instellingen aanpassen voor verfijnde controle. Zo zijn er instellingen te vinden voor lichtsterkte en kleurweergave, maar ook schaduwen en algemeen contrast kunnen worden aangepast. Bovendien kun je hier ook spelen met zwart-wit waarden en andere kleuropties.

Google Fotoscan downloaden

Google Fotoscan is nu gratis te downloaden in de Play Store. Om Fotoscan te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 5.0 Lollipop nodig en zo’n 53MB aan opslagruimte.

Download Google Fotoscan in Google Play (gratis)

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu