De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Download: Google Galerij Go is lichtgewicht, offline foto-app

Rens Blom
24 juli 2019, 13:50
3 min leestijd
Download: Google Galerij Go is lichtgewicht, offline foto-app

De Google Foto’s-app is ontzettend fijn en uitgebreid, maar heeft veel opslagruimte en een internetverbinding nodig. De nieuwe Galerij Go-app neemt weinig ruimte in, werkt offline en heeft veel features.

Lees verder na de advertentie.

Galerij Go is Google’s nieuwste foto-app

Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen een spotgoedkope Android-smartphone met trage hardware. Deze gebruikers hebben bovendien geen (goede) internetverbinding. De in 2015 gelanceerde Google Foto’s-app is daarom niet voor hen weggelegd, want de app vereist betere specificaties en internet. Speciaal voor deze groep smartphonebezitters heeft Google nu Galerij Go uitgebracht.

Deze foto-app is bedoeld voor toestellen met het Android Go-besturingssysteem, een uitgeklede versie van Android. De foto-app is met 10MB erg klein en heeft geen krachtige processor nodig. Daarnaast werkt Galerij Go offline, wat best bijzonder is. De app gebruikt machine learning om op je smartphone zelf personen te herkennen en zo foto’s te sorteren.

Zo oogt en werkt de galerij-app

Galerij Go toont bovenin twee mappen met screenshots (schermafbeeldingen) en video’s. De rest van het startscherm bestaat uit recente foto’s, gesorteerd op maand. Onderin het scherm wissel je naar alle mappen met afbeeldingen, bijvoorbeeld van WhatsApp, Instagram en opgeslagen plaatjes.

Als je een foto aanklikt, kun je hem onder andere delen, snijden, draaien of verwijderen. De optie ‘automatisch’ gebruikt (ook offline) slimme software die je foto mooier moet maken. Door de foto ingedrukt te houden, vergelijk je het origineel met Google’s suggestie. De galerij-app biedt ook de mogelijkheid om een kiekje in te stellen als achtergrond en het in een andere app te bewerken.

Verschillen met Google Foto’s

Google Foto’s is een uitgebreide, online foto-app die al je afbeeldingen en video’s in de vorm van een tijdlijn toont. De app biedt aardige bewerkingsmogelijkheden en is vooral erg slim. De dienst gebruikt Googles kunstmatige intelligentie om foto’s te verbeteren, personen te herkennen en fotoalbums te maken. De dienst heeft een aantal belangrijke features die ontbreken in de Go-versie.

Zo is er in Google Galerij Go geen zoekfunctie, waardoor je foto’s niet kunt zoeken op datum en herkende personen of kenmerken. Daarnaast kan de app geen afbeeldingen scannen, archiveren en uploaden naar de Google Foto’s-dienst. Eenvoudig fotoalbums maken en delen is eveneens onmogelijk. In de Galerij Go-app lijkt ondersteuning voor Google Cast te ontbreken, waardoor je geen beelden kunt streamen naar je Android TV of tv met Chromecast.

Download Google Galerij Go

Hoewel Galerij Go ontworpen is voor gebruikers in ontwikkelingslanden, heeft Google de app wereldwijd beschikbaar gemaakt. Je kunt ‘m dus gewoon downloaden in de Nederlandse Play Store. De app werkt op toestellen met Android 8.1 (Oreo) en hoger. Let er wel op dat niet alle features van Galerij Go hier werken. Foto’s sorteren aan de hand van personen lijkt bijvoorbeeld niet beschikbaar.

→ Download Google Galerij Go in de Play Store (gratis)

De reguliere Google Foto’s-app herkent wel personen en kan uiteraard nog meer. De komende tijd krijgt de app bovendien een serie updates die allerlei verbeteringen doorvoeren.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu