Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Goggles kan nu ook direct zelfgemaakte foto’s analyseren

Redactie
15 september 2011, 12:28
1 min leestijd
Google Goggles kan nu ook direct zelfgemaakte foto’s analyseren
Google Goggles kan nu ook direct zelfgemaakte foto's analyseren

Met Google Goggles kun je nagenoeg alles op de foto zetten om te laten analyseren. Zo kun je barcodes en bekende plekken fotograferen, dvd’s en boeken laten herkennen en zelfs sudoku puzzels oplossen. Hiervoor moet je wel steeds de Google Goggles applicatie openen. Met de nieuwe update kun je Goggles in de achtergrond laten uitvoeren, terwijl je met de normale camera-app een foto maakt. Als er dan iets op staat wat Google Goggles herkent, krijg je een notificatie.

Om de functionaliteit te activeren moet je eerst versie 1.6 van Google Goggles downloaden in de Android Market. Hierna moet je in de app aangeven dat je het zoeken van foto’s genomen met de normale camera-app aan wilt zetten. Je kunt specificeren of dit zoeken altijd wilt gebruiken als je een data-connectie hebt, of alleen als je een Wi-Fi verbinding hebt. Ook kun je deze zoekopdrachten in het buitenland uitvoeren als je roaming aanzet. Handig voor als je op vakantie bent in het buitenland en je wilt weten welk beroemd kunstwerk je net hebt gefotografeerd.

Lees verder na de advertentie.

Als je een notificatie opent zie je wat Google Googles heeft gevonden over jouw foto. Je kunt dan direct doorklikken op de gevonden info. Ook zijn de gevonden zoekresultaten te delen via de bekende sociale netwerken. Als de zoekopdracht je niet aanstaat kun je deze ook weer wissen. Google Goggles is gratis te downloaden in de Android Market. Om de app te gebruiken heb je minimaal Android 2.1 nodig.

Downloaden via Android Market: Google Goggles (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu