Google Goggles krijgt verbeterde visitekaartscanner en zoekhistorie

goggles suggestGoogle heeft vannacht een update van Google Goggles uitgebracht, waarin het scannen van visitekaartjes is verbeterd. Met de oude versie was het al mogelijk om visitekaartjes te fotograferen, maar sinds deze update is de tekstherkenning sterk verbeterd. Ook is er nu de mogelijkheid om een betere suggestie te doen als Goggles iets niet goed heeft herkend. Een derde verbetering is om notities toe te voegen aan je visuele zoekhistorie. Heb je een foto gemaakt van een fles wijn die je hebt gedronken, dan kun je bijvoorbeeld een notitie toevoegen met je smaakbeleving. Google legt in een blogposting nogmaals uit dat je met de app ook Sudoku’s kunt oplossen. Dat was al langer mogelijk, maar levert bij mensen die de app nog niet kennen wel altijd een verraste reactie op.

Versie 1.4 van Google Goggles bevat een betere zoekgeschiedenis, met de al genoemde mogelijkheid om notities toe te voegen. Zo kun je later beter nakijken wat je gefotografeerd of gescand hebt. Vanuit de zoekgeschiedenis kun je informatie delen met vrienden, maar daarbij worden persoonlijke notities niet meegestuurd. Het toevoegen van een notitie doe je door op het potloodje rechtsboven in het scherm te tappen.

Meer info: Google Mobile Blog

goggles wijn

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.