Download: Hangouts 7.0 met quick reply en snelkoppelingen

Gijs Ettes
27 januari 2016, 9:05
2 min leestijd
Download: Hangouts 7.0 met quick reply en snelkoppelingen

Google is gestart met de uitrol van Hangouts 7.0, een nieuwe versie die onder meer de mogelijkheid introduceert om snelle antwoorden te sturen. Daarnaast kun je snelkoppelingen naar gesprekken op je homescreen plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met Hangouts 7.0

De grootste vernieuwing die Hangouts 7.0 brengt, is quick reply. Als je een bericht ontvangt, kun je op de notificatie drukken om direct een antwoord te sturen zonder de app te openen. De knop voor snelle antwoorden verdwijnt echter als je meerdere notificaties ontvangt. Verder bevat de nieuwe versie een pop-up die verschijnt als je via Hangouts sms`jes verstuurt. Die functie werkt nog steeds, maar gebruikers krijgen het advies om Google Messenger te downloaden. Mogelijk wordt de sms-ondersteuning uit een toekomstige versie geschrapt, zoals uit eerdere geruchten zou blijken.

Ook nieuw in Hangouts 7.0 is een optie in het menu van een gesprek waarmee je de chat  als snelkoppeling op je homescreen kunt zetten. Met dat pictogram kun je vervolgens vanaf je homescreen direct het juiste gesprek  openen. Verder zijn er enkele visuele aanpassingen doorgevoerd, waardoor het Material Design beter terugkomt in het deelvenster en de instellingen. In laatstgenoemde hebben selectievakjes plaatsgemaakt voor schuifjes. Ook is de tekst zwarte tekst in donkere balken veranderd naar wit, wat de leesbaarheid ten goede komt.

Via APK Mirror kun je Hangouts 7.0 downloaden en zelf alle verbeteringen ervaren. Op het moment van schrijven is de versie in Google Play nog niet van een update voorzien. Wanneer hier verandering in komt, is niet bekend.

Stagefright

Medio vorig jaar was Hangouts onderwerp van gesprek toen een groot lek in Android werd aangetroffen. Het zogenoemde Stagefright stelde kwaadwillenden in staat om toegang te krijgen tot het systeem door gebruik te maken van een lek in een videoframework van Android, dat door allerlei apps en diensten – zoals Hangouts – wordt gebruikt. Tijdens het inlezen van de metadata van een 3gpp- of mpeg4-video (algemeen videoformaat) door het framework was het mogelijk voor hackers om malafide code uit te voeren.

Die code kon vervolgens misbruik maken van het lek, zelfs als de ontvanger het desbetreffende bericht niet had gelezen. Hangouts verwerkt video`s namelijk automatisch, waarna ze in de galerij worden bewaard en de malware vrije toegang tot het systeem heeft. In week 32 is een patch voor het lek uitgerold.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu