Google maakt versturen gifjes mogelijk in Hangouts

Rick van der Veer
30 november 2016, 15:02
2 min leestijd
Google maakt versturen gifjes mogelijk in Hangouts

Google heeft de nieuwste versie van Hangouts voor Android 7.1 Nougat voorzien van een gif-toetsenbord. Eerder maakte het bedrijf al bekend deze ondersteuning in de nieuwste versie van Android zelf te hebben ingebouwd.

Lees verder na de advertentie.

Google Hangouts gifjes

Google heeft in de nieuwste versie van zijn berichtendienst Hangouts ondersteuning toegevoegd voor een gif-toetsenbord. Vanuit het emoji-paneel verschijnt er een icoontje vanuit waar je kunt kiezen om het gif-toetsenbord te openen. Vanaf hier kun je direct kiezen uit populaire gif-animaties of het internet afzoeken naar nieuwe afbeeldingen die je direct kunt versturen.

De update, die versienummer 15.0 draagt, verhelpt ook een nare notificatie-bug die in een eerdere versie verscheen. De fout zorgde er voor dat namen van contacten twee keer onder elkaar verschenen in een notificatie. In de nieuwe versie worden namen weer gewoon getoond zoals het hoort.

Android 7.1 Nougat is de eerste Android-versie die ondersteuning voor gif-toetsenborden ingebouwd heeft. Toch waren er vóór deze Android-versie al apps waarmee je gifjes kon versturen. Onder meer Facebook Messenger en Telegram lieten je al langer animaties versturen, waarbij je de app zelf gebruikte om afbeeldingen te zoeken. In de nieuwste versie van Android kun je dit dus rechtstreeks vanuit je toetsenbord-app doen.

Momenteel is Android 7.1 Nougat nog maar op een beperkt aantal toestellen beschikbaar. Alleen de Google Pixel en Pixel XL draaien deze versie op moment van schrijven, wat betekent dat er maar weinig mensen zijn die iets met deze Hangouts-update kunnen. Verschillende fabrikanten werken aan Nougat-updates voor hun toestellen, maar het is maar de vraag welke meteen van versie 7.1 voorzien worden.

Google Hangouts downloaden

Google Hangouts staat op de meeste Android-smartphones voorgeïnstalleerd, maar Google heeft de app niet meer verplicht gesteld voor nieuwe toestellen. Via onderstaande link kun je de app downloaden uit Google Play, mocht je hem zelf niet hebben. Voor de nieuwste versie van Hangouts heb je minimaal Android 4.1 nodig, al werkt het gif-toetsenbord alleen als je Android 7.1 Nougat of hoger op je toestel hebt.

Download Google Hangouts in Google Play (gratis)

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu