Google Inbox is gestopt: dit zijn de 3 beste alternatieven

Rens Blom
2 april 2019, 10:33
2 min leestijd
Google Inbox is gestopt: dit zijn de 3 beste alternatieven

Er is officieel een einde gekomen aan Inbox, de experimentele mail-app van Google. Het programma was geliefd vanwege de vele slimme functies maar toch trekt de zoekmachinegigant de stekker eruit. Wees niet getreurd, want dit zijn de drie beste alternatieven op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. GmailGmail

Daar waar de ene Google-app stopt, is de andere springlevend. De meest voor de hand liggende optie is dan ook om over te stappen naar Gmail. Deze app is iets minder uitgebreid, maar lijkt in een hoop opzichten op Inbox. Je mails worden grotendeels geordend in belangrijke en minder belangrijke postvakken.

Bovendien tikt Smart Compose zelf (Engelstalige) mailtjes waardoor je tijd bespaart, en kun je berichten inplannen om later te versturen. Een ander pluspunt van Gmail is dat je eenvoudig heel veel soorten mailaccounts kunt toevoegen. Werk, studie, privé; al deze mailaccounts hebben een eigen account binnen de Gmail-app. En de herinneringen die je kent van Inbox, zitten ook in Gmail.

Download Gmail in de Play Store (gratis)

2. Spark Google Inbox-alternatieven Spark

Spark is al jaren één van de beste e-mail apps voor de iPhone, en nu ook verkrijgbaar op Android. Mensen die Inbox een warm hart toedroegen gaan absoluut veel herkennen in de slimme mail-app. Zo sorteert Spark automatisch je mailtjes, waardoor je overzicht behoudt, ook al krijg je tientallen berichten per dag verspreidt over meerdere accounts.

Verder kun je de app compleet naar je eigen hand zetten door de mail-secties te verschuiven en acties aan veegbewegingen te hangen. Zo kun je berichten bijvoorbeeld laten snoozen, zodat je er later aan wordt herinnerd, door naar links of rechts te swipen. Tot slot bestookt Spark je niet continu met notificaties. Alleen e-mails die echt belangrijk zijn verdienen een melding. Het leuke is dat de app continu bijleert en dus op een gegeven moment weet welke berichten jij wel en niet checkt.

Download Spark in de Play Store (gratis)

3. Microsoft Outlook

De Microsoft Outlook-app was jarenlang één van de mindere mail-apps voor Android. Na meerdere overnames en verbeteringen behoort Outlook nu bij de betere apps, wat vooral komt door het duidelijke ontwerp en de handige features. Het Prioriteit-startscherm van Outlook toont alleen je belangrijkste mails. Klik je op ‘overige’, dan krijg je alle andere mails te zien, van nieuwsbrieven en reclames tot aankoopbevestigingen.

Net als Inbox laat Outlook je mails snoozen zodat ze op een gekozen dag en tijdstip weer in je (belangrijke) inbox verschijnen. Ook heb je de mogelijkheid om mails te archiveren of definitief te verwijderen. Daarnaast kun je apps als Evernote, Facebook en Microsofts Wunderlist integreren met Outlook om gebeurtenissen en herinneringen in de mail-app te krijgen. De mail-app heeft ook een geïntegreerde kalender en uitgebreide zoekfunctie en ondersteunt veel verschillende soorten maildiensten.

Download Microsoft Outlook in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu