Google introduceert Google Places Directory voor Android
Redactie

places directoryGoogle heeft Places Directory geïntroduceerd, een Android-applicatie waarmee je tankstations, restaurants, hotels en andere nuttige plaatsen kunt opzoeken. De applicatie is ontwikkeld in de 20 procent tijd, die Google-medewerkers aan eigen projecten mogen besteden. De applicatie werkt zoals verwacht: het is een soort Gouden Gids voor bedrijven en instellingen die in de buurt zijn. Op basis van je locatie kun je zien welke nuttige plaatsen vlakbij zijn, eventueel per categorie. Je kunt daarbij kiezen uit hotels, banken, kappers en dergelijke. Ook kun je zien hoe ver het bedrijf is verwijderd, er zijn reviews en andere lokale informatie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Via Google Maps op de desktop zijn al langer dit soort reviews te vinden, maar Places Directory maakt ze nu een stuk makkelijker toegankelijk op je Android-toestel. Nieuw is het natuurlijk niet: er zijn al genoeg diensten die op deze manier hotels, restaurants en bars in kaart brengen, al dan niet geschikt voor de mobiele telefoon.

google places

Om te installeren kun je naar ‘places’ zoeken in de Android Market, of onderstaande QR-code inscannen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.