Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google introduceert Handwrite: zoeken op je Android-toestel met eigen handschrift

Redactie
27 juli 2012, 13:59
1 min leestijd
Google Handwrite

Google heeft vandaag een nieuwe zoekfunctie voor Android-smartphones en -tablets geïntroduceerd: Handwrite. Met Handwrite heb je de mogelijkheid om zoektermen met je vinger te swipen, waarna Google je handschrift naar tekst vertaalt. Door deze nieuwe functie heb je het toetsenbord dus niet per se nodig om een zoekopdracht in te voeren. Handwrite werkt met alle browsers en is te activeren via de startpagina van Google. Als je naar beneden scrollt, kun je op settings drukken en via de instellingen Handwrite activeren. Wanneer je de startpagina ververst, zul je een nieuwe interface zien waar je met je vinger kunt schrijven.

Handwrite is in 27 verschillende talen (waaronder Nederlands) beschikbaar voor smartphones met Android 2.3+ (Gingerbread en hoger) en tablets die Android 4.0+ (Honeycomb en hoger) draaien.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je een letter schrijft, wordt deze automatisch in de zoekbalk ingevoerd. Als je snel schrijft wordt de tekst ook sneller en als één woordt ingevoerd. Je kunt dus bijvoorbeeld ‘erwten’ schrijven tot het scherm vol is, en hierna aan ‘soep’ beginnen. Google maakt hier automatisch erwtensoep [het woord dat ik altijd gebruik om de Nederlandse taalinstellingen te controleren] van.

Met de spatie aan de onderkant kun je geschreven woorden van elkaar scheiden. Mocht je het gewone toetsenbord willen gebruiken: druk dan op de zoekbalk waar je tekst invoert.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu