Google investeert miljoenen in spelontwikkelaar ngmoco

Redactie
12 augustus 2010, 17:32
1 min leestijd
Google investeert miljoenen in spelontwikkelaar ngmoco

Google dwingt de briljante spelontwikkelaar ngmoco om games te maken voor Android. Google Ventures, de investeringsmaatschappij van Google, investeert namelijk een bedrag van drie tot vijf miljoen dollar in de Amerikaanse ontwikkelaar. Dit beweert TechCrunch. Zo hoopt Google dat er meer hoogwaardige spellen in de Android Market verschijnen. Op dit moment loopt de Android Market op het gebied van games achter op de App Store. En dat kan natuurlijk niet!

Ontwikkelaar ngmoco bracht de afgelopen jaren verschillende spellen uit voor de iPhone, zoals Godfinger, We Rule, Rolando en Topple. In Rolando rol je verschillende ballen door dynamische levels. Het spel lijkt een beetje op een vernieuwde versie van Lemmings, alleen dan een stuk leuker. We Rule lijkt op populaire Facebook-applicaties als Social City en Farmville. Je bouwt een eigen stadje en verzamelt geld door groente te telen of door belasting te heffen.

Lees verder na de advertentie.

Eerder investeerde Google meer dan honderd miljoen dollar in Zynga, de maker van Farmville. Er gaan geruchten rond dat Zynga één of meerdere games uitbrengt voor Google Games, een game-dienst die later dit jaar wordt gelanceerd. Het is mogelijk dat Google Games een onderdeel wordt van Google Android.

Vanavond onthult Google ‘iets’ nieuws tijdens een persconferentie. Misschien laat het bedrijf zien hoe Google Games werkt voor de Android. En wie weet worden er enkele games getoond. De geruchtenmolen draait op volle toeren. We kunnen alleen maar afwachten.

Google Ventures, the VC arm of the search giant, has made an investment in popular iPhone/iPad game developer ngmoco, say multiple sources. The company, which is already profitable, took the money as part of a new round of funding “” probably in the $3-5 million range.

Categorie: Games
Spotlights: Google, Google Play

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's