Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google I/O 2012: nieuwe Google Maps, YouTube en Chrome in de Google Play Store te downloaden

Redactie
27 juni 2012, 21:35
1 min leestijd
Google I/O 2012: nieuwe Google Maps, YouTube en Chrome in de Google Play Store te downloaden

De nieuwe versies van Google Maps, YouTube en Chrome te downloaden in de Google Play Store. Tijdens de Google I/O-conferentie werden de nieuwe functies van de apps aangekondigd. YouTube heeft de grootste verandering ondergaan: de app heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen.

Google Maps
Google Maps bevat door de update de mogelijkheid om maps gedeeltelijk op te slaan. Aangezien ik binnenkort naar Londen ga, komt de update precies op het juiste moment. De kaart van de gehele stad is ongeveer 35MB groot, waardoor je dus vrij veel kaarten offline op kunt slaan. Je kunt helaas niet bij een offline kaart naar een straat zoeken. De nieuwe kompasmodus is ook beschikbaar als update voor Street View. Je kunt de optie aanzetten via het menu, waarna je met je telefoon kunt bewegen om zo de straat of gebouwen te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

YouTube
Het nieuwe uiterlijk van YouTube draait voornamelijk om je eigen account en de bijbehorende sociale videokanalen. In de app zie je voortaan aan de linkerkant jouw eigen overzicht en rechts het video-overzicht. Door de update wordt het mogelijk om video’s van je videokanalen alvast via Wi-Fi te downloaden om onderweg op hoge kwaliteit te bekijken. De nieuwe app is ook als een afstandbediening te gebruiken, mocht je over YouTube TV beschikken. Zie onderstaande screenshots voor een indruk van de nieuwe YouTube.

Google Chrome
Google Chrome heeft een kleine update gekregen. De browser bevindt zich niet meer in de bèta-fase en het uiterlijk van de app is een klein beetje aangepast. Zo is het optie-icoontje in de bovensta balk niet meer te zien voor Android-toestellen die over een menu-knop beschikken. De update brengt verder wat bugfixes en stabiliteitsverbeteringen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu