Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google is Google Voice aan het testen in Europa

Redactie
21 september 2011, 14:08
1 min leestijd
Google is Google Voice aan het testen in Europa
Google is Google Voice aan het uittesten in Europa

Google is intern bezig met het testen van haar VoIP-dienst Google Voice in Europa. Volgens The Next Web is Google momenteel haar dienst aan het ‘dogfooden’ is, de interne naamgeving die Google hanteert voor het uittesten van haar eigen producten. Een Europese lancering van Google Voice zou dus in de maak zijn. Vooralsnog is de telefoondienst van Google alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten.

Google Voice is te vergelijken met VoIP-diensten zoals Skype waarmee je kunt bellen over het internet. Met Google Voice kun je een eigen nummer krijgen, en deze verbinden aan al je bestaande nummers. Zo hoef je nog maar één nummer te hanteren. Ook kun je tegen gunstige tarieven bellen naar het buitenland. De telefoondienst gaat een stuk verder dan bellen via Gmail waarbij je via Google Talk kunt bellen.

Lees verder na de advertentie.

Topman Jens Redner van Google kon volgens TNW geen exacte datum geven over wanneer Google Voice in Europa wordt uitgerold en in welke landen precies. Wel gaf hij aan dat hij zelf de dienst aan het testen is, en vooral de voicemail transcriptie service erg fijn vond. Hierbij krijg je een mailtje van de voicemail met de gesproken tekst uitgeschreven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu