De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Keep plaatst je notities nu zelfstandig in categorieën

Lars Paymans
30 juni 2016, 9:33
2 min leestijd
Google Keep plaatst je notities nu zelfstandig in categorieën

Notitie-app Google Keep heeft vandaag een handige update gekregen. De app plaatst je notities nu zelfstandig in categorieën, die je ook kunt op kunt zoeken. Zo werken deze nieuwe Google Keep categorieën.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep categorieën: zo werken ze

Google Keep begon als een simpele notitie-app, maar heeft gaandeweg steeds meer nuttige updates gekregen. De nieuwe versie van vandaag hoort hier zeker bij, aangezien het de manier waarop je Keep gebruikt een stuk sneller maakt.

Het mooie is bovendien dat jij zelf niets hoeft te doen om je voordeel te doen met deze categorieën. De app herkent de tekst en woorden die je schrijft, en plaatst je schrijfsels hierdoor in een bijbehorende categorie. Op deze manier kan Google Keep categorieën aanmaken voor boeken, eten, quotes en meer. Handig hieraan is dat deze functie zowel in de app als in de webversie werkt, zodat al je aantekeningen op deze manier onderverdeeld worden.

De update voor Google Keep is vanaf nu voor iedereen beschikbaar in de  Play Store. De timing van de update komt overigens op een goed moment. Eerder deze week maakte de concurrerende notitie-app Evernote bekend de prijzen te verhogen en de gratis functies in te perken. Een mooi moment dus om eens wat alternatieven te proberen.

Google Keep is een van de meest kleurrijke notitie-apps in de Play Store en is bovendien volledig gratis te gebruiken. Omdat alles opgeslagen wordt op je Google account, kun je gemakkelijk schakelen tussen je desktop en smartphone. Alle gegevens worden vrijwel direct gesynchroniseerd.

Een groot voordeel van Google Keep ten opzichte van soortgelijke apps is dat het makkelijk is om samen met meerdere mensen in dezelfde notitie te werken. Ideaal voor bedrijven of studenten die aan hetzelfde project werken.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu