De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: nieuw design voor notitie-app Google Keep

Thomas Haenen
18 oktober 2018, 9:50
1 min leestijd
Download: nieuw design voor notitie-app Google Keep

De nieuwste Google Keep-update geeft de notitie-app een minimalistische make-over. De app oogt strakker en een stuk opgeruimder.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep-update introduceert nieuw design

Google heeft dit jaar al verschillende diensten van een nieuw design voorzien, en nu is Keep aan de beurt. Het ontwerp is nu opgeruimder en in lijn met Googles Material Design-huisstijl. Versie 5.0.411.09.40 van Google Keep is vanaf nu in de Play Store te vinden. De nieuwe versie wordt geleidelijk uitgerold, maar is waarschijnlijk binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar.

Zodra je de app opent, valt gelijk op dat alles nu spierwit gekleurd is. De gele balk bovenaan het beeld is verdwenen met een kleurloze zoekbalk. En hoewel Google Keep kortere notities voorheen groter maakte in het overzicht, heeft nu elk bericht dezelfde lettergrootte. Daardoor is het wat moeilijker om je korte boodschappenlijstje snel op het oog terug te vinden, al ziet het er wel een stuk consistenter uit.

Ook bij het maken van een notitie ziet Google Keep er iets anders uit, al zijn de verschillen hier minimaal. Dit venster had immers al een witte achtergrond. Wel zijn de icoontjes iets bijgewerkt en ogen ze wat minimalistischer. Fervente gebruikers van Google Keep die op zoek zijn naar nieuwe features hebben pech: die zijn er niet. Google beperkte zich met deze update enkel tot het uiterlijk van de app.

Google Keep staat niet standaard op de meeste Android-smartphones, maar is via onderstaande link in de Play Store te vinden. De app is gratis en reclamevrij. Meer weten over waarom de app zo goed is? Check dan onze Google Keep review.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu