De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze 3 nieuwe functies maken notitie-app Google Keep beter

Wouter Nijsen
2 juni 2016, 15:21
2 min leestijd
Deze 3 nieuwe functies maken notitie-app Google Keep beter

Googles fijne notitie-app Keep heeft een flinke update gekregen. Er zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd, in dit artikel lees je welke dit zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Google Keep voorvertoningen

De eerste vernieuwing van Google Keep is dat de app voortaan voorvertoningen van opgeslagen linkjes toont. Sla je vaak url`s op zodat je ze later kunt bekijken, dan vind je onderaan een kleine preview met de titel van het artikel, een foto en de url van de website zelf.

In het overzicht met notities worden de Google Keep voorvertoningen ook getoond, maar om ze aan te tikken moet je de notitie waarin ze zijn opgeslagen openen.

google keep

2. Betere boodschappenlijstjes

Daarnaast helpt Google Keep je nu bij het opstellen van een boodschappenlijstje. Wanneer je een nieuwe boodschap aan het lijstje toevoegt, vult Keep automatisch het woord aan, zodat je het niet helemaal hoeft te typen.  De functie werkt  helaas  alleen wanneer je je Android-toestel in het Engels zet. Met de update zorgt Keep er ook voor dat er  geen dubbele boodschappen in je lijstje staan.

3. Material Design voor webversie

Tot slot is de webversie van Google Keep van een Material Design-sausje voorzien. Hierdoor lijkt de applicatie  meer op Inbox, de e-mail-app van Google. Aan de bovenkant vind je een fraaie gele balk met daarin een zoekbalk en een aantal opties. Aan de linkerkant is een hamburgermenu aanwezig, waarmee je snel kunt schakelen tussen je notities, herinneringen, labels en aantekeningen die je hebt gearchiveerd of verwijderd.

De nieuwste versie van Google Keep wordt de komende dagen naar iedereen uitgerold. Via onderstaande link check je of de update voor jou beschikbaar is. Keep werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger. Een tijdje geleden werd een Chrome-extensie van Google Keep beschikbaar voor het web en Android.

Download Google Keep in de Play Store  (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu