Met Google Keyboard 5.1 verander je de kleur van je toetsenbord

Thomas Haenen
14 juli 2016, 10:33
2 min leestijd
Met Google Keyboard 5.1 verander je de kleur van je toetsenbord

Google-toetsenbord 5.1 wordt vanaf vandaag uitgerold via de Play Store. Met de update kun je onder andere thema’s instellen voor je toetsenbord, waarbij je de keuze hebt uit verschillende kleuren en stijlen.

Lees verder na de advertentie.

Aanpasbare toetsenborden in Google toetsenbord

Het Google-toetsenbord wordt meegeleverd op vrijwel elk Android-toestel, en heeft dus miljoenen gebruikers wereldwijd. Vandaag rolt het bedrijf een kleine, maar significante toevoeging uit. Met thema’s kan de stijl van het toetsenbord aangepast worden. Zo kun je ervoor kiezen om je toetsenbord niet grijs of wit te maken, maar babyblauw of felgroen.

Vooralsnog zijn er dertien kleuren beschikbaar voor het aanpasbare toetsenbord. Gebruikers kunnen er straks ook voor kiezen om een eigen foto of afbeelding als achtergrond te gebruiken; de toetsen worden vervolgens bovenop die afbeelding getoond.

Google-toetsenbord emoji

Ook is er ondersteuning ingebouwd voor de nieuwe emoji met aanpasbare huidskleuren die in Unicode 9 te vinden zijn. Die emoji kun je echter nog niet direct gebruiken; enkel op een toestel met Android 7.0 Nougat  worden ze daadwerkelijk getoond. De definitieve versie van die Android-update is pas dit najaar beschikbaar.

Google-toetsenbord 5.1 wordt geleidelijk uitgerold via de Play Store. Daardoor kan het mogelijk enkele dagen duren voordat het verbeterde toetsenbord op jouw toestel staat. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je via APK Mirror de vernieuwde app downloaden. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-toestel.

Google gaf in mei een eerste preview van het vernieuwde toetsenbord. Het was toen nog een onderdeel van Android 7.0 Nougat, de volgende versie van Android die dit najaar verschijnt. Veel features van die preview worden echter al vóór Nougat uitgerold. Ook het nieuwe keyboard  werkt prima op oudere Android-toestellen.

Google toetsenbord downloaden

Google-toetsenbord kan gratis gedownload worden in de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.2 of nieuwer en is slechts enkele MB’s groot.

Download Google-toetsenbord in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu