De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google kondigt online iTunes-concurrent en streaming muziek voor Android aan

Redactie
21 mei 2010, 13:30
2 min leestijd
Google kondigt online iTunes-concurrent en streaming muziek voor Android aan
simplify media iphone


Google verraste bezoekers van de conferentie Google I/O met de mededeling dat Android 2.2 een eigen muziekwinkel zal bevatten. Het wordt onderdeel van de Android Market en is via het web bereikbaar. Android-ngebruikers kunnen via het web muziek kopen en afspelen. Ook wordt het mogelijk om muziek vanaf je desktop naar je Android-telefoon te streamen, dankzij de overname van Simplify Media.

Medio maart verdween de populaire iPhone-dienst Simplify Media opeens van de radar: ze haalden de iPhone-applicatie offline en stonden het aanmaken van nieuwe accounts niet langer toe. De boodschap was, dat het bedrijf zich wilde bezinnen op de toekomst, ook al waren er honderdduizenden gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

push muziek

Inmiddels is duidelijk welke toekomstplannen Simplify Media heeft: ze zijn overgenomen door Google, die er een iTunes-concurrent van wil maken. Google’s nieuw aangekondigde muziekaanbod bestaat eigenlijk uit twee onderdelen.

  • Enerzijds is er de online muziekwinkel, die je via de webversie van de Android Market kunt raadplegen. Je kunt er muzieknummers kopen, die je vanaf het web naar je Android-toestel kunt sturen. Synchroniseren is niet nodig, omdat je via push-berichten kunt aangeven wat er met de aankopen moet gebeuren.
  • Ten tweede is er straks de streaming audio-mogelijkheid van Simplify Media. Dit houdt in dat je je muziekcollectie thuis naar je Android-toestel kunt streamen. Dit lost voor een deel het probleem op, dat Android-toestellen meestal maar weinig opslagruimte hebben (gemiddeld zo’n 512MB intern).

Google’s vicepresident Vic Gundotra gaf aan dat Simplify’s technologie zal worden gebruikt om een desktop-applicatie te maken waarmee je toegang krijgt tot al je DRM-vrije muziek op je Android-toestel. Dit werkt op afstand. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van Google’s nieuw iTunes-achtige online muziekdienst.

Alle toestellen met Android 2.2 krijgen de optie om streaming audio af te spelen. Ook muziek die je in iTunes of Windows Media Player beheert is af te spelen. Simplify Media werkte op die manier al voor de iPhone: je kon de je complete iTunes-bibliotheek naar je toestel streamen. Bij Android gaat dat straks op een soortgelijke manier werken.

Over het kopen van muzieknummers zijn nog niet veel details vrijgegeven. Google biedt op Android nu via Amazon MP3 betaalde muzieknummers aan.

android muziek

De online Android Market heeft nu een nieuw tabblad muziek.
simplify media iphone

Simplify’s voormalige iPhone-applicatie zag er zo uit.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu