Google koopt BlindType-toetsenbord

Redactie
2 oktober 2010, 0:17
1 min leestijd
Google koopt BlindType-toetsenbord
blindtypelogo

Zojuist is bekendgeworden dat Google de technologie BlindType heeft gekocht. Met BlindType kun je teksten invoeren op een touchscreen, zonder op het scherm te kijken. In plaats van een toetsenbordje op het scherm kun je bij BlindType ook gewoon in het wilde weg op een scherm tappen. De technologie herkent waar de positie van je vinger op het scherm is, ten opzichte van de vorige positie.

BlindType kondigde de overname aan op de eigen website<. We schreven afgelopen augustus nog over BlindType, toen de Android-app werd aangekondigd. Maar BlindType is nog steeds niet in de Android Market verschenen.

Lees verder na de advertentie.

BlindType is een alternatief voor Swype, ook een alternatief toetsenbordje waarbij je onnauwkeurig met je vinger over een toetsenbordje kunt bewegen. Swype wordt op sommige Android-toestellen standaard meegeleverd. BlindType heeft het tot nu toe nog op geen enkel platform gehaald, ook niet op de iPhone.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt. Nu Google de dienst heeft gekocht is de kans groot dat we het straks standaard in Android OS gaan terugvinden.

BlindType on Android
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu