Google lanceert eigen e-boekwinkel

Redactie
6 december 2010, 17:02
1 min leestijd
Google lanceert eigen e-boekwinkel
eboek

Google lanceert vandaag een eigen winkel voor e-boeken. Via Google eBooks is het mogelijk om digitale boeken te downloaden, opslaan en lezen. Ook brengt Google een speciale applicatie uit voor Android, waardoor gebruikers de e-boeken op hun telefoon kunnen lezen. Eén nadeel: de dienst is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Pas in 2011 is de rest van de wereld aan de beurt.

Met Google eBooks kunnen gebruikers meer dan drie miljoen boeken downloaden. Sommige boeken zijn gratis, andere titels kosten een paar euro. De boeken zijn op elk apparaat met een webbrowser te lezen of op een toestel met een eBooks-applicatie, zoals Android.

Lees verder na de advertentie.

Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe service van Google? Stel, je koopt een e-reader op de website Amazon.com en je bestelt tevens allerlei e-boeken in de Kindle Store, dan heb je geen garantie dat die e-boeken over een paar jaar nog steeds te lezen zijn op een andere e-reader. Sommige e-readers werken namelijk alleen met bepaalde formaten. Google eBooks ondersteunt allerlei formaten. Als je straks een nieuwe tablet of telefoon koopt, dan kun je nog steeds je boekencollectie binnenhalen.

Daarnaast kunnen kleine onafhankelijke uitgevers hun boeken gaan verkopen via Google eBooks. Hierdoor is het voor deze uitgevers nog makkelijker om geld te verdienen met digitale boeken.

Op dit moment leveren bijna 4.000 uitgevers content voor Google eBooks, waardonr Random House, Macmillan, Simon & Schuster en Hacette.

Hieronder de eerste beelden van de online eBook Store, de webapplicatie en de Android-applicatie. Wanneer de service in Nederland en België wordt gelanceerd, dan melden wij dat natuurlijk op Android Planet!

Via: Mashable & Android Community

Categorie: Lifestyle
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's