Google lanceert Google Wallet in de Verenigde Staten

Redactie
20 september 2011, 12:00
1 min leestijd
Google lanceert Google Wallet in de Verenigde Staten

Google heeft Google Wallet gelanceerd. Met de dienst wordt het mogelijk om te betalen via je Android-telefoon. Hierbij wordt gebruik gemaakt van NFC, Near Field Communication. Google Wallet wordt uitgebracht in samenwerking met de Amerikaanse provider Sprint. Hoewel de dienst al in mei werd aangekondigd, was deze nog altijd niet uitgerold. Vorige week verscheen een reclamefilmpje waaruit bleek dat de lancering van Google Wallet nabij was.

Om Google Wallet te gebruiken dien je over een Android-telefoon van Sprint met NFC te beschikken. Sprint-gebruikers met een Google Nexus S 4G krijgen vanzelf de Google Wallet app met een over-the-air update. Gebruikers kunnen dan hun Citi Mastercard linken aan de telefoon. Hebben ze geen creditcard van Citi Mastercard, dan kan een Google Prepaid Card worden gevuld met tegoed van een andere creditcard. Doe je dat voor het einde van het jaar, dan krijg je een bonus van tien dollar.

Lees verder na de advertentie.

Om te betalen met Google Wallet kun je de telefoon dan tegen een lezer aanhouden. Hierbij wordt dan direct afgerekend. Naast betalen kun je zo ook kortingen ontvangen. Zo hoef je geen lidmaatschapskaarten of bonuskaarten meer mee te slepen als je gaat winkelen. De Google Wallet app is wel extra beveiligd met een pincode, dus je hoeft niet bang te zijn dat je rekeningen meteen geplunderd worden als je telefoon wordt gestolen.

Het aantal deelnemende bedrijven is nog beperkt, maar Google liet weten dat Visa, Discover en American Express hun NFC-specificaties hebben bekendgemaakt, en dat deze creditcardbedrijven binnenkort ook toegevoegd kunnen worden aan toekomstige versies van Google Wallet. Het uitrollen van Google Wallet zal ertoe leiden dat meer smartphones NFC gaan ondersteunen. Volgens de geruchten zal de nieuwe technologie ook wellicht in de nieuwe iPhone worden opgenomen. Wanneer de dienst naar Europa toe komt is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu