Google lanceert Open Spot: parkeerplaatsen zoeken met Android-app

Redactie
10 juli 2010, 15:55
1 min leestijd
Google lanceert Open Spot: parkeerplaatsen zoeken met Android-app
open spot
open spot

Google heeft met Open Spot een nieuwe applicatie uit de Google Labs uitgebracht. De applicatie is bedoeld om vrije parkeerplaatsen te zoeken. Het idee is dat automobilisten zo sociaal zijn om vrije parkeerplaatsen met anderen te delen. Met de app kun je zien of er parkeerplaatsen in de omgeving zijn. Momenteel is er nog weinig te doen, maar het plan is dat naarmate er meer gebruikers bij komen, de informatie ook relevanter wordt. Bij het verlaten van een parkeerplaats kun je in de app aangeven dat de plaats weer vrij is. Een kleurcode geeft aan hoe lang geleden de pin is gezet: rood is recent, geel is al een wat oudere melding. Na 20 minuten verdwijnt de pin weer automatisch van de kaart.

Na het installeren van Open Spot moet je aangeven welk account je wilt gebruiken (dit mag je normale Google-account zijn). Helaas is in heel Amsterdam nog geen vrije parkeerplaatsen te vinden. Om mensen te stimuleren om open parkeerplaatsen met anderen te delen kun je ‘Karma Points’ verdienen. Dat klinkt goed, maar je kunt op die manier vrij makkelijk valsspelen: Google gaat toch niet controleren of er op de aangegeven plek inderdaad een parkeerplaats vrij is. Erg veel succes dicht ik deze nieuwe app niet toe: pas wanneer de app met sensoren in het wegdek gaat werken is de informatie betrouwbaar en bij het wegrijden in een drukke stad heb je wel iets anders aan je hoofd dan het doorgeven van lege parkeerplaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Eén ding ontbreekt wat mij betreft ook nog in de applicatie: gewoon een optie om parkeerplaatsen en parkeergarages te zoeken, mocht er geen aanbod van parkeerplaatsen op straat zijn.

Meer info: Google-website
Downloaden via Android-browser: Open Spot (gratis)

Categorie: Reizen
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's