De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Latitude toont locatie van vrienden op de kaart

Redactie
4 februari 2009, 9:09
1 min leestijd
Google Latitude toont locatie van vrienden op de kaart
Google Latitude
Google Latitude

Google is gestart met Latitude, een uitbreiding op Google Maps waarmee je de locatie van vrienden op de kaart kunt zien. Latitude is geschikt voor laptops en mobiele telefoons, maar op dit moment worden alleen Symbian S60, BlackBerry en Windows Mobile ondersteund. Voor de iPhone komt er een nieuwe versie van de Google-applicatie en voor Android komt er een versie voor onder andere de T-Mobile G1. Latitude bepaalt aan de hand van Wi-Fi en telefoonmasten je locatie en gebruikt daarbij een database die Google zelf heeft samengesteld.

Hoe vaak je locatie wordt bijgewerkt op de kaart hangt af van de vraag hoeveel batterijlading je nog hebt en of het apparaat beweegt. Bij een toestel dat al een uur op het bureau ligt heeft het immers geen zin om elke minuut de locatie door te geven. Je kunt ook handmatig je locatie doorgeven.

Lees verder na de advertentie.

Google ziet Latitude als handig hulpmiddel als je bijvoorbeeld met mensen wilt afspreken of wilt weten waar je vrienden zijn. Als ze in de buurt zijn, zou je even kunnen langsgaan.

Je kunt Google Latitude op dit moment installeren als je een laptop of een mobiele telefoon met BlackBerry-, Windows Mobile- of Symbian-besturingssysteem hebt. Ga hiervoor naar google.com/latitude. De Android-versie komt later, zoals gezegd.

De meeste mobiele telefoons kunnen hun locatie op de achtergrond doorgeven, terwijl je andere applicaties gebruikt. Alleen bij de iPhone is dat niet mogelijk en zul je de Google-applicatie altijd open moeten hebben om je locatie te kunnen aangeven.

Meer info: Google Latitude

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu