Google Lens nu als losse app beschikbaar: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
5 juni 2018, 8:37
2 min leestijd
Google Lens nu als losse app beschikbaar: dit moet je weten

De Google Lens-app is nu beschikbaar in de Play Store. Via de app leer je over jouw omgeving door de camera naar objecten, teksten en meer te wijzen. Ook in het Nederlands.

Lees verder na de advertentie.

Google Lens-app in de Play Store

Nu Google Lens als losse app in de Play Store staat, is de dienst een stuk toegankelijker. Voorheen moest je Google Lens gebruiken via de camera-app, Google Assistant of Google Foto’s. Toch werkte het niet op alle smartphone en moest je toestel op Engels staan.

Zo werkt Google Lens

Met Google Lens kun je de wereld om je heen herkennen. Dat betekent dat je de camera van je smartphone bijvoorbeeld wijst naar een populair herkenningspunt. Google Lens vertelt dan niet alleen wat voor gebouw het is, maar geeft ook informatie over onder andere openingstijden.

Ook kun je Google Lens gebruiken voor het herkennen van dieren en planten. Wijs je naar meubels en kleding? Dan krijg je tips waar je die zelf kunt kopen. Daarnaast kan Google Lens tekst lezen en kopiëren, streepjescodes scannen en de omslag van boeken, films en games herkennen.

Waarom nu een losse app?

Lens is belangrijk voor Google. De dienst combineert verschillende technologieën waar het bedrijf sterk in is: kunstmatige intelligentie, beeldherkenning en augmented reality. Google wil deze technologie in de handen van zoveel mogelijk mensen leggen en een losse app is een uitstekende manier om dat te doen.

Omdat de dienst zo belangrijk is voor Google, zullen er ook rap nieuwe functies worden toegevoegd. Met de losse app is het makkelijker om gebruikers hiervan op de hoogte te brengen via app-updates.

Ook in het Nederlands

Fijn is dat de app gewoon in het Nederlands werkt. Je hoeft je toestel dus niet op Engels te zetten. Is dit een teken dat Google Assistant in het Nederlands ook heel dichtbij is? De eerste test voor de spraakassistent in het Nederlands was al afgelopen april.

Nog niet zonder problemen

De app draait nog niet vlekkeloos. Verschillende gebruikers melden namelijk dat ze de app wel kunnen downloaden, maar niet gebruiken. Het is nog onduidelijk wat exact het probleem is. Hopelijk lost Google deze fout op in een latere update.

Zo download je Google Lens

De Google Lens-app download je via onderstaande link gratis in de Play Store.

Download Google Lens in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu