Google maakt Gmail sociaal met Buzz

Wouter Nijsen
10 februari 2010, 22:57
1 min leestijd
Google maakt Gmail sociaal met Buzz

Google heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd waarmee je eenvoudig je vrienden kunt laten weten wat je aan het doen bent. Met Buzz is het mogelijk diensten als Twitter, Picasa, Flickr en Google Reader op één plaats bij elkaar te brengen. En die ene plaats is een oude bekende: Buzz wordt namelijk geintegreerd in Gmail. Je hoeft voor het gebruik geen lijst van volgers aan te makenl dit zijn namelijk de mensen waar je het meeste mee e-mailt en die reeds in je contactenlijst van Gmail staan.

Naast de integratie in Gmail is er voor Android-gebruikers met Android 2.0 een mobiele variant van Buzz, die te vinden is op http://buzz.google.com. Via deze mobiele Buzz kun je ook gelijk je locatie aan een bericht koppelen.

Lees verder na de advertentie.

In de toekomst zal het overigens ook mogelijk worden om direct foto’s of video’s te plaatsen die eveneens kunnen worden voorzien van een geo-tag. Bezitters van een Android-telefoon voorzien van Android 1.6 of hoger kunnen nu in de Android Market terecht voor de nieuwste versie van Google Maps met Buzz integratie.

Volgens Google zorgt Buzz ervoor dat gebruikers niet meer van de ene website naar de andere hoeven om hun status te updaten of berichten te beantwoorden omdat alles via Gmail te bereiken is. Zodra iemand een reactie op een Buzz plaatst krijg je hier een e-mailnotificatie van. Google zegt overigens te werken aan een zakelijke variant van Buzz die zich meer op organisaties richt, zoals bijvoorbeel Yammer dat nu doet. Buzz, een handige verzameldienst of een overbodige ontwikkeling?

Google Maps met Buzz:

Categorie: Productiviteit
Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's