De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps 5 bevat 3D-gebouwen en offline-ondersteuning

Redactie
7 december 2010, 10:42
1 min leestijd
Google Maps 5 bevat 3D-gebouwen en offline-ondersteuning
google-maps-5

Google Maps 5 belooft nog sneller te worden, aangezien kaarten dynamisch worden geladen. Maps 5 downloadt namelijk niet meer alle delen van een kaart, maar onthoudt welke plaatsen je vaak bezoekt en hoeft daardoor alleen de metadata binnen te halen. Volgens Google zorgt dit ervoor dat de applicatie 100 keer sneller laadt dan nu het geval is. Daarnaast bevat de nieuwe update – die binnen enkele dagen in de Market verschijnt – 3D-gebouwen van ongeveer 100 steden. Hopelijk zijn enkele Nederlandse en Belgische steden, zoals Amsterdam, Antwerpen, Brussel en Rotterdam, ook vertegenwoordigd.

Door de offline-ondersteuning is het mogelijk om zonder 3G te navigeren. Google Maps onthoudt de meestgebruikte routes en probeert je offline over één van die wegen te leiden. In 90 procent van de gevallen is de Navigatie-modus in staat om gebruikers zonder dataverbinding naar huis te loodsen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps 5 is beschikbaar voor Android-apparaten met Android 1.6. Om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden, zoals kaartrotatie en dynamische rendering heb je een krachtige processor nodig. De volgende toestellen worden soeiwso ondersteund: Samsung Galaxy S, Google Nexus S, Google Nexus One, HTC Desire Z, HTC Desire HD en HTC Desire.

Bron: Android & Me

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu