De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Maps krijgt nieuwe notificaties, slaat kaarten automatisch op

Wouter Nijsen
5 april 2016, 13:50
1 min leestijd
Google Maps krijgt nieuwe notificaties, slaat kaarten automatisch op

Google Maps voor Android heeft een update gekregen. De notificaties tijdens het navigeren zijn verbeterd en ook  worden offline kaarten automatisch gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps krijgt update

De functies worden toegevoegd in versie 9.23 van Google Maps. De Navigatie-modus is onder handen genomen, waardoor de notificaties een groene kleur hebben  en meer informatie over je volgende stap tonen. Waar je voorheen een lange tekst te zien krijgt, zie je nu een beknopt stukje  informatie dat makkelijker te lezen is als je in de auto zit. Ook de notificaties voor tijdlijnen hebben een update gekregen. Het is voortaan mogelijk om bezochte locaties  toe te voegen.

Belangrijker is dat Google Maps voortaan offline kaarten automatisch kan opslaan. De navigatie-app kijkt naar de gebieden waar je je in bevindt en bepaalt op basis hiervan wat wordt opgeslagen. Gebruikers kunnen in de instellingen aangeven of het downloaden alleen via wifi, of ook via een mobiele dataverbinding mag gebeuren.

Verder heeft de website  Android Police aanwijzingen in het apk-bestand van Google Maps 9.23 gevonden, die wijzen op een voorspellende verkeersfunctie. Door data van gebruikers te verzamelen, zou Maps verkeerssituaties kunnen  inschatten en dit doorgeven aan gebruikers. Verdere details ontbreken, ook is het onduidelijk wanneer de functie daadwerkelijk  beschikbaar komt.

Google Maps 9.23 downloaden

De nieuwste versie van Google Maps komt binnenkort in Google Play beschikbaar. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Download Google Maps  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu