‘Google Maps krijgt optie om offline kaarten op sd-kaart te zetten’

Wouter Nijsen
23 juni 2016, 15:44
1 min leestijd
‘Google Maps krijgt optie om offline kaarten op sd-kaart te zetten’

Google Maps wordt binnenkort waarschijnlijk voorzien van een nieuwe functie, waarmee gebruikers offline opgeslagen kaarten kunnen verplaatsen naar een sd-kaart.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt Google Maps 9.31

Android Police heeft het apk-bestand van versie 9.31 van Google Maps onder de loep genomen en aanwijzigingen gevonden van een optie om opgeslagen kaarten op een sd-kaart op te slaan. Hiermee kunnen gebruikers flink wat ruimte op de interne opslag van hun Android-toestel vrijmaken, aangezien offline kaarten vaak honderden MB`s in beslag nemen.

Wel lijkt het erop dat wanneer je een offline kaart naar een sd-kaart verplaatst, deze eerst helemaal opnieuw wordt gedownload en niet wordt gekopieerd naar de externe opslag. Het kan zijn dat Google dit nog oplost, aangezien de functie waarschijnlijk pas over een tijdje naar iedereen wordt uitgerold.

google maps vs item

De offline-functie van Google Maps is naast het navigeren misschien wel de belangrijkste functie van de kaarten-app. Gebruikers kunnen een gebied kiezen en deze vervolgens downloaden. De app toont hoe groot de  map is en hoeveel opslagruimte er nog beschikbaar is. Kaarten worden normaliter na een maand automatisch verwijderd.

Gisteren werd bekend dat Google Maps de namen van winkels in het buitenland gaat vertalen naar het Nederlands. Winkeleigenaren kunnen zichzelf bij een van de meer dan duizend verschillende categorieën indelen die Google Maps beschikbaar heeft gemaakt. Zodra een restaurant of winkel zich bij een categorie heeft ingedeeld, zal de naam van de categorie automatisch in 19 verschillende talen onder het icoontje in Google Maps verschijnen.

De nieuwe functie is nog niet beschikbaar, maar via deze link kun je wel alvast de laatste  bètaversie van Google Maps downloaden.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu