De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Maps 9.38 voegt menufoto’s en evenementen toe

Thomas Haenen
28 september 2016, 12:45
2 min leestijd
Google Maps 9.38 voegt menufoto’s en evenementen toe

De nieuwste Google Maps-update wordt vanaf vandaag uitgerold en beschikt over meerdere nieuwe functies. De navigatiedienst wordt met Google Maps 9.38 onder andere voorzien van foto’s van het eten bij restaurants in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps 9.38

Leuke restaurants vinden in de buurt wordt een stuk makkelijker met Google Maps 9.38, waarvan sinds vannacht een bèta wordt uitgerold. De navigatiedienst wordt namelijk voorzien van ruimte voor voedselfoto’s. Bij restaurants, café’s, lunchrooms en andere eetgelegenheden staat straks een ‘Van het menu’-optie. Daar kunnen gebruikers zelf foto’s van eten en drinken uploaden die ze daar genuttigd hebben.

Foto’s uploaden via Google Maps kan al geruime tijd, als je bijvoorbeeld het gebouw of de inrichting wil laten zien. Google zal nu automatisch alle foto’s van eten herkennen en die in het nieuwe overzicht plaatsen. Zo hoopt de kaartenapp gebruikers een beter inzicht te kunnen geven van het eten dat ze kunnen verwachten.

Daarnaast wordt Google Maps geïntegreerd met je agenda. Bij de optie ‘Mijn Plaatsen’ is straks ook het tabblad ‘Aankomend’ te vinden. Ontdekt Google dat er in je Gmail of Agenda plaatsen staan waar je binnenkort moet zijn, dan zijn ze hier automatisch te vinden. Heb je bijvoorbeeld een afspraak aan de andere kant van het land, dan kun je in Google Maps direct een routebeschrijvingen vinden. Bij elke locatie staat duidelijk aangegeven aan welke agenda-afspraak de plek verbonden zit.

Google Maps 9.38 downloaden

Voorlopig kun je alleen Google Maps 9.38 downloaden als beta. Google rolt nieuwe versies doorgaans echter snel uit naar alle gebruikers. Vermoedelijk zullen de Google Maps voedselfoto’s en geïntegreerde agenda’s binnen een maand voor iedereen beschikbaar zijn. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je nu al het installatiebestand van de nieuwe versie installeren. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone en download het bestand via deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu