Google Maps 9.39-update biedt snelkoppeling naar verkeersinformatie

Thomas Haenen
17 oktober 2016, 10:25
2 min leestijd
Google Maps 9.39-update biedt snelkoppeling naar verkeersinformatie

Met de laatste Google Maps-update wordt het makkelijker om op de hoogte te blijven over files en andere vertragingen in je omgeving. Google Maps 9.39 voegt een verkeerswidget toe.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps 9.39

Google Maps beschikt sinds kort op de mogelijkheid om je op de hoogte te houden over de verkeersinformatie die relevant is voor jou. Als je regelmatig dezelfde route neemt, zal Maps je automatisch notificaties sturen als er vertraging wordt verwacht op die route. Open je die notificatie, dan krijg je een menu waar meer informatie wordt getoond over de precieze verkeersproblemen.

Dat menu terugvinden is echter niet altijd even makkelijk. Een nieuwe update, die sinds dit weekend wordt uitgerold, voegt daarom een snelkoppeling toe in de vorm van een widget. Nadat je over Google Maps 9.39 beschikt kun je tussen de widgets een ‘Traffic’-widget vinden. Die kun je op je homescreen plaatsen. Met één druk op de knop krijg je vervolgens een overzicht van files in je omgeving en op routes die je regelmatig rijdt.

Live populaire tijden

In dezelfde update zijn ook sporen ontdekt van een andere nieuwe functie, zo ontdekte Android Police. Google gaat mogelijk een live versie van ‘Populaire tijden’ tonen. Zoek je op nu op een attractie of iets anders wat veel mensen aantrekt zoals de Efteling of het Rijksmuseum, dan krijg je een overzicht van wanneer het doorgaans druk is op die plek.

Die informatie kan op sommige plekken echter fors verschillen van dag tot dag. Zo is de Efteling doorgaans rustiger doordeweeks, maar met de herfstvakantie van deze week vermoedelijk een flink stuk drukken. Daarom gaat Google straks ‘live’ populaire tijden tonen, zo blijkt uit de broncode van de update. Zo kun je een beter idee krijgen of vandaag een rustige of een drukke dag is voor je geplande locaties. Wanneer Google de nieuwe functie beschikbaar maakt voor iedereen is nog onbekend.

Google Maps voor Android

Google Maps staat automatisch op je Android-smartphone, maar is ook te vinden via onderstaande link naar de Play Store. Google Maps 9.39 rolt sinds dit weekend geleidelijk wereldwijd uit en zal vermoedelijk binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar zijn.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu