De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Maps advertenties worden binnenkort werkelijkheid

Redactie
9 augustus 2013, 9:36
1 min leestijd
Google Maps advertenties worden binnenkort werkelijkheid
google maps advertenties

Google gaat binnenkort advertenties in Google Maps tonen. Deze nieuwe vorm van adverteren zag elke Android-gebruiker al van mijlenver aankomen, maar Google heeft het nu ook officieel aangekondigd. Volgens Google worden het relevante advertenties die voor zowel de adverteerder als gebruiker ‘interessante mogelijkheden’ bieden.

De Google Maps advertenties worden aan de onderkant getoond nadat een gebruiker een zoekopdracht heeft ingevoerd en uitgevoerd. De advertenties bevatten een titel, korte tekst en je kunt erop drukken om naar de betreffende locatie te gaan. Dit zijn veelal horeca of winkels.

Het is eveneens mogelijk om meer informatie over de advertentie te zien. Zo kunnen de Google Maps advertenties worden uitgevouwen om daarna de locatie, het telefoonnummer, foto’s, reviews en meer relevante informatie te bekijken. De gebruiker kan hierna naar eigen wens de locatie opslaan, delen of de navigatie starten.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps advertenties in nieuw design

De nieuwe Google Maps-versie is al geruime tijd te downloaden. In het bericht download de nieuwe Google Maps vind je alle informatie over de grote update van Google Maps. In die versie werd abrupt de mogelijkheid eruit gesloopt om Google Maps-kaarten ook offline op te slaan. Dit werd later hersteld. Hoe je dit leest, lees je in Google Maps offline kaarten opslaan.

Lees meer over Google Maps

Bekijk ook onze uitgebreide artikel over Google Maps Android, met allemaal handige tips en trucs. Of lees hoe je het batterijverbruik van Google Maps kunt verminderen. Lees ook het laatste nieuws over Google Maps.

Download: Google Maps (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu