De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps voor Android Auto is vernieuwd: 4 verbeteringen op een rij

Michel van 't Klaphek
11 oktober 2018, 20:17
2 min leestijd
Google Maps voor Android Auto is vernieuwd: 4 verbeteringen op een rij

Google Maps voor Android Auto is bijgewerkt en oogt overzichtelijker en frisser. Deze vier zaken moet je weten over de verbeterde navigatiedienst.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Android Auto Material Theme-design

Google is de afgelopen druk bezig geweest met het updaten van haar Android-apps. Zowel de Rekenmachine, Contacten- als Agenda-apps zijn onlangs in een fris jasje gestoken. Android Auto-apps zien er daarentegen al jaren nagenoeg hetzelfde uit. Tot nu. Google Maps is namelijk geüpdatet en ziet er behoorlijk anders uit. Dit moet je weten.

1. Nieuwe indeling

Ten eerste is de indeling van het startmenu aangepast. Zo is de zoekbalk naar links verplaatst en het de statusiconen, zoals het tijdstip en je accuniveau, naar rechts. Het microfoon-icoon is niet van plaatst gewisseld. De knop om het instellingenmenu ‘zweeft’ voortaan linksonder op het scherm.

2. Material Theme

Daarnaast heeft Google het Material Theme-design ook naar Maps gebracht. Hierdoor is het lettertype veranderd, wordt er meer witruimte gebruikt en oogt het geheel een stuk frisser. Tijdens het rijden zie je zo in een oogopslag waar je heen moet.

3. Meer keuzes

Ook inhoudelijk is het een en ander gewijzigd. Het instellingenmenu toont voortaan bijvoorbeeld meer recente locaties, die je direct kunt opslaan in een persoonlijke lijst. Ook kun je een ‘wensenlijstje’ samenstellen met plekken die je ooit nog wil bezoeken, zoals een attractie of stad.

4. Kleine aanpassingen

Tot slot heeft Google ook een paar kleine dingen aangepast. Zo heeft het instellingenmenu een andere volgorde. Hierdoor kun je direct satellietbeelden aanzetten zonder door het menu te hoeven scrollen.

Het vernieuwde Google Maps voor Android Auto rolt vanaf nu uit voor alle gebruikers. Het gaat hier om een gefaseerde uitrol: het kan dus een paar weken duren voordat jouw versie is bijgewerkt. Geen zin om hierop te wachten? Download dan het Google Maps apk-bestand. Android Auto is officieel niet in Nederland verkrijgbaar, dus dit moet je ook via een apk-bestand downloaden.

→ Download Google Maps in Google Play (gratis)

Lees meer over Android in het verkeer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu