De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update voegt handige knopjes toe aan Google Maps voor Android Auto

Wouter Nijsen
26 augustus 2019, 12:06
1 min leestijd
Update voegt handige knopjes toe aan Google Maps voor Android Auto

De Google Maps-app voor Android Auto is verbeterd door de toevoeging van handige knopjes. Hierdoor is het makkelijker en sneller naar bestemmingen te zoeken en alternatieve routes op te vragen.

Google Maps voor Android Auto verbeterd

Verschillende gebruikers laten weten dat de interface van Google Maps voor Android Auto iets is aangepast, zo schrijft Android Police. Google heeft een aantal knopjes aan de onderkant van het scherm toegevoegd, waarmee je bijvoorbeeld naar alternatieve routes kunt zoeken. Daarnaast is er een algemene zoekknop, eentje voor je bestemmingen en een button die toegang geeft de andere kleinere opties.

Voorheen was er maar één knop voor alle opties, waardoor het niet mogelijk was om snel naar alternatieve routes te zoeken terwijl je onderweg was. Gebruikers geven wel aan dat de nieuwe knoppen ervoor zorgen dat er minder schermruimte overblijft, vooral als ze een notificaties ontvangen. Mogelijk past Google dit aan in een toekomstige update.

De verbeteringen van de Android Auto-versie van Google Maps zijn beschikbaar bij een kleine groep gebruikers. Waarschijnlijk zijn ze spoedig voor iedereen beschikbaar.

Meer over Android Auto

Google rolde eerder dit jaar een compleet nieuw design uit voor Android Auto. Het uiterlijk is rustiger en overzichtelijk, en er is bovendien een donkere modus aanwezig. De dark mode is fijner voor je ogen als je ‘s avonds of ‘s nachts in de auto zit. Verder is het thuisscherm op de schop gegaan, waarbij je nu je meestgebruikte apps en ontvangen sms’jes en oproepen ziet.

→ Meer weten? Check dan onze uitgebreide gids over Android Auto

Het laatste nieuws over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu