Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Update maakt Google Maps klaar voor nieuwste Android-versie

Rick van der Veer
9 augustus 2017, 16:47
2 min leestijd
Update maakt Google Maps klaar voor nieuwste Android-versie

Google heeft een grote update uitgerold voor de bètaversie van Google Maps. Naast een reeks nieuwe features, wordt de navigatie-app ook klaar gemaakt voor Android O.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps voor Android O

De nieuwste bèta-update voor Google Maps bevat een aantal nieuwe features, die met name handig zijn voor Android O-gebruikers. Google Maps kan nu altijd in beeld blijven, terwijl je aan het navigeren bent. Met de picture-in-picture-modus blijft er een venster in de hoek van het scherm, zodat je ook kunt navigeren wanneer je een andere app hebt geopend. Ook kun je met één druk op de knop terug naar volledig scherm of stembesturing aanzetten, al werken deze functies nog niet goed.

Ook de notificatiekanalen van Android 8.0 werken voortaan met Maps. Via de notificatie-instellingen kun je nu zelf kiezen van welke meldingen je op de hoogte wordt gebracht. Daarnaast kun je kiezen in welke situatie je wel of niet een notificatie ziet, zoals tijdens het navigeren of juist wanneer je in een andere app zit.

Maps stelt je nu ook in staat om vragen achter te laten over een locatie. Op deze manier kun je bijvoorbeeld vragen hoe het met de parkeergelegenheid of de service gesteld is bij een restaurant. Andere Maps-gebruikers kunnen vervolgens je vraag beantwoorden, of een duimpje achterlaten om zich bij de vraag aan te sluiten.

Google houdt vanaf deze versie je reisstatistieken voor je bij in Maps. Als je in de navigatie-instellingen van Maps ‘Maandelijkse ritstatistieken onthouden’ aanvinkt, kun je iedere maand terugzien hoe je gereden hebt. Zo zie je hoe vaak je bent gaan rijden, wat je gemiddelde snelheid was en hoeveel tijd je hebt bespaard door met Maps te navigeren. Mocht de instelling niet verschijnen, dan kan het helpen om je telefoon te herstarten of de cachegegevens van Maps te wissen.

Google Maps downloaden

Google Maps staat op de meeste Android-smartphones vooraf geïnstalleerd. Via onderstaande link kun je de app ook uit de Play Store downloaden. Wil je de bètaversie uitproberen? Dan kun je je via deze link aanmelden, waarna je automatisch de testversie ontvangt.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu