Google Maps-app krijgt grote update deze zomer

Gijs Ettes
15 mei 2013, 20:43
1 min leestijd
Google Maps-app krijgt grote update deze zomer
Google Maps

Google heeft op Google I/O een grote update voor de Google Maps-app aangekondigd. De app krijgt een nieuw kaartdesign, uitgebreide beoordelingen van locaties en ‘incidentwaarschuwingen’ bij navigatie.

Lees verder na de advertentie.

De gehele look van de Google Maps-app wordt veranderd met de update, waarbij gebouwen bijvoorbeeld in 3D-vlakken opdoemen als je verder op de kaart inzoomt. De nieuwe Maps-app biedt ook meer sociale integratie. Bij locaties zoals restaurants kun je bijvoorbeeld meteen beoordelingen zien van andere gebruikers.

De cijferbeoordeling (van 1 tot 5) is al zichtbaar op de kaart zelf; in de samenvatting van het restaurant kun je uitgebreide recensies lezen. Hierbij staan ook links naar beoordelingen buiten Google Maps, in het getoonde voorbeeld van waarderingssite Zagat.

Er komt ook een nieuwe ‘explore’-knop in Maps. Als je in een locatie bent waar je nog niet bekend bent, kun je hiermee aanbevelingen vragen voor bepaalde trekpleisters, eetgelegenheden of zelfs concerten. Google Aanbiedingen krijgt eveneens uitgebreidere integratie, zodat je bijvoorbeeld in Google Maps kunt zien bij welke Starbucks de koffie in de aanbieding is op dat moment.

Google Maps geeft je tot slot ‘incidentwaarschuwingen’ als je van de navigatiefunctie gebruikmaakt. Maps krijgt actuele updates over ongelukken of wegwerkzaamheden en kan je daarvoor waarschuwen. Je krijgt tevens een nieuwe route voorgesteld.

De nieuwe Google Maps-app komt deze zomer uit. Wanneer precies is nog niet bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu