De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Automodus Google Maps nu ook in Nederland beschikbaar

Lars Paymans
13 mei 2016, 11:13
1 min leestijd
Automodus Google Maps nu ook in Nederland beschikbaar

De automodus van Google Maps  is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. Met deze modus gebruikt Maps eerdere bestemmingen om te voorspellen waar je naartoe wilt navigeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps automodus Nederland

Als je ergens naartoe rijdt met de auto, zijn dit vaak locaties waar je al eens eerder geweest bent. Toch kan het nuttig zijn om ook in deze situaties Google Maps te gebruiken, zodat je bijvoorbeeld op de hoogte bent van files en andere verkeerssituaties.

Dankzij de automodus doet Google Maps zijn best om te voorspellen waar jij naar onderweg bent, zonder dat jij dit van tevoren in hoeft te stellen. Op basis van deze voorspelling geeft de app informatie die voor jou relevant kan zijn.

Met de Google Maps automodus hoef je als gebruiker een stuk minder handelingen uit te voeren om hier je voordeel mee te doen. De functie wordt namelijk op de achtergrond aangezet, of is handmatig te activeren.  Dit doe je door eerst naar ‘Instellingen’ te gaan en de ‘Auto-snelkoppeling’ toe te voegen. Ga eerst naar ‘Navigatie Instellingen’ en kies vervolgens ‘Snelle Link’ om Auto aan het menu van Google Maps toe te voegen.

Om de automodus van Google Maps te gebruiken, is het belangrijk dat je de nieuwste versie van de app op je Android hebt staan. De functie werd eerder al aan de app toegevoegd, maar was tot nu toe nog niet officieel beschikbaar in Nederland. Sommige gebruikers konden er al gebruik van maken, maar nu de functie officieel is uitgerold, kan iedereen er mee aan de slag.

Download Google Maps  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu