Google Maps wordt slimmer dankzij Automodus (download)

Gijs Ettes
13 januari 2016, 8:57
2 min leestijd
Google Maps wordt slimmer dankzij Automodus (download)

Google heeft een nieuwe versie van zijn kaarten-app uitgebracht die aan aantal kleine verbeteringen introduceert en een Automodus, die je locatie en zoekgeschiedenis gebruikt om te bepalen waar je mogelijk naartoe gaat.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Automodus

Het idee achter de Automodus is dat je tijdens je route informatie krijgt over de reistijd en het verkeer. De suggesties hebben wat weg van de informatie die de digitale assistent Google Now biedt, maar dan voor navigatie in de auto als je al weet hoe je ergens moet komen. Denk bijvoorbeeld aan je thuis- of werkadres.

De Automodus is te starten door in versie 9.19 van Google Maps naar `Instellingen > Navigatie-instellingen` te gaan en de desbetreffende optie aan te vinken. Die lijkt echter niet bij alle gebruikers op te duiken, maar je kunt de functie ook toevoegen als snelkoppeling aan je homescreen door even op een leeg plekje te drukken. Mogelijk is het ook nodig om je toestel te herstarten om de Automodus te zien.

De laatste update van Google Maps brengt andere verbeteringen die direct zichtbaar zijn, zoals de terugkeer van de audioknop tijdens het navigeren. Die verschijnt rechts in beeld boven het kompas en laat je de navigatiestem in- en uitschakelen of alleen de belangrijkste aanwijzingen geven. Een fijne toevoeging, aangezien niet iedereen is te spreken over de standaardstem van Google Maps.

Tot slot heeft Google een instellingenscherm voor de tijdslijn (met locaties die je eerder hebt bezocht) toegevoegd. Het scherm geeft je onder meer de optie om je locatiegegevens te verwijderen, te bepalen of afbeeldingen van Google Foto`s mogen worden getoond en of Google je web- en app-activiteiten mag gebruiken om de tijdslijn te verbeteren.

Heb je geen zin om te wachten totdat de update via Google Play wordt uitgerold, dan kun je op  deze pagina het apk-bestand handmatig downloaden. Als gezegd is het mogelijk dat de Automodus niet bij alle gebruikers direct beschikbaar is.

Het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu